Kelley Fox Grüner Veltliner

Kelley Fox Grüner Veltliner

Stærkt begrænsede mængder har vi modtaget af denne sjældne og særdeles sprøde Grüner Veltliner, som der i årgangen kun er produceret 140 kasser af.

Vinen kommer fra Chehalem Mountain Vineyard, som er beliggende i den nordlige del af Willamette. Her er druerne høstet slut-oktober og gæret på stål, hvorefter den er lagret på amphora og gennemgået malo, før den er aftappet i marts.

Kelley Fox har en særdeles ydmyg tilgang til vindyrkningen. Med hendes ekstremt biodynamiske tilgang vil nogle ganske givet kalde hende gal - andre genial. Hendes mål er at fremhæve stedet og årgangen, vinene er kommet fra - og dermed ikke hvem de er frembragt af. 

Filosofien taler generelt for tidlig høst og en "frisk" og letløbende vinstil, plukning af druer og flaskning i forhold til den biodynamiske kalender, spontan- og ofte helklasegæring samt lagring på neutrale fade.

Kelley Fox, Grüner Veltliner åbner med intense, rene aromaer af citrus, lime, pære, agurk, mineralitet og krydrede undertoner.

I smagen spræller den med energi, hvor ren og delikat frugt på elegant vis balanceres af en en mundvandsprovokerende syreprofil og en middellang, stenet finale.

En oplevelsesværdig og uhyre sjælden amerikansk Grüner, som vil være en oplagt ledsager til fiskeretter eller asiatisk inspirerede retter.


Bestil vinen og få leveret til din dør

149,-

595,-

Fakta

Land USA
Område Oregon
Producent Kelley Fox Wines
Årgang 2022
Varenr 6446136
Drue Grüner Veltliner
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500