Pommard Premier Cru Grands Epenots 'Clos de Citeaux'

Pommard Premier Cru Grands Epenots 'Clos de Citeaux'

Grands Epenots-marken regnes som en af de bedste marker i Pommard. Dens jordbund, hvor overfladen har en stor andel af småsten, sikrer godt dræn - og samtidig er jordlaget på marken tyndt, hvorfor de underliggende klipper er tættere på overfladen. Derfor er Grand-Epenots ofte mere mineralsk, struktureret og langtlevende i forhold til de omkringliggende marker i Pommard.

Monniers udgave kommer fra ca. 40 år gamle vinstokke beliggende godt 300 meter over havet på sydøstvendte terasser. Her produceres der små 6.000 flasker afhængigt af årgangen.

Al høst og den efterfølgende selektering foregår med håndkraft. Gæringen sker naturligt og starter med tre dages koldmaceration, og vinen lagres efterfølgende på fransk eg med kun 20% andel af nye fade. 

Der er derfor tale om en ret traditionelt fremstillet Pommard, som kræver noget tid for virkelig at vise sit sande jeg.

Monniers Grands Epenots Clos de Citeaux er her i årgang 2017 en givende og elegant udgave af en Pommard, hvis mineralske stil vil tiltale mange Bourgogne-nørder. 

Vinen er transparent rød med elegante og lidt tilbageholdende aromaer af mørk såvel som rød frugt, krydrede toner og jern. Smagen er middelkoncentreret med finesserig, silkeblød frugt, levende syre og den velsmurte tannin, som Grand Epenots-marken er så kendt for.  

En spændende og udfordrende Bourgogne-vin, som kræver fokus og tålmodighed. Giver man den, er der en rigtig stor vinoplevelse i vente.  


Bestil vinen og få leveret til din dør

925,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Jean Monnier & Fils
Årgang 2017
Varenr 1312936
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500