Châteauneuf-du-Pape, Chaupin

Châteauneuf-du-Pape, Chaupin

Domaine de la Janasse Châteauneuf-du-Pape, Chaupin laves fra ekstremt gamle Grenache-vinstokke plantet på sandrige jorder i den nordlige del af Châteauneuf-du-Pape på markerne Chaupin, La Crau og La Janasse.

De ældste vinstokke er plantet helt tilbage i år 1912, og de små 7 ha vinmarker dyrkes uden brug af hverken pesticider og insekticider - med et høstudbytte på ca. 28 hl/ha.

Dette giver ca. 12-16.000 flasker afhængig af årgangen.

De seneste år er stilen hos Janasse gået mere og mere mod traditionelle tider. Startende med årgang 2015, hvor familien Sabon begyndte at inkludere en større del af klaserne i gæringen og forlængede macerationstiden fra 22 til 26 dage. 2/3 af vinen lagres på store foudres af ældre dato og 1/3 på 600 l fade (demi-muids). 

Chaupin er en givende, frugtig og ren udgave af denne populære Châteauneuf, som år efter år bare leverer varen. 

Her i årgang 2017 fremstår vinen med en mørk-rød farve og en højaromatisk næse med modne kirsebær, brombær, florale elementer, peber og en forfriskende, underliggende mineralitet.

I smagen er frugten koncentreret med en fløjlsblød tekstur og særdeles velsmurte og mere tilnærmelige tanniner end årgang 2016.

Derfor vil vinen også være langt mere tilnærmelig i sin ungdom end den tidligere årgang.  

Lyt med, når René Langdahl og Jonas Landin smager vinen i Vin for begynderes afsnit om det sydlige Rhône her:


Bestil vinen og få leveret til din dør

915,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Domaine de la Janasse
Årgang 2017
Varenr 1313336
Drue Grenache
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 0,7500