Châteauneuf-du-Pape, Vieilles Vignes

Châteauneuf-du-Pape, Vieilles Vignes

Vieilles Vignes er Domaine de la Janasses Châteauneuf-du-Pape-flagskib og kommer fra sølle 6 ha vinmarker beliggende på fire vidt forskellige parceller.

Disse fire forskellige parceller bidrager med deres unikke, individuelle jordbundsforhold til den perfekte Châteauneuf-blend.

En ”sydlig” med småsten, der bringer fedme og kraft. En "Chaupin-lignende" jord, der giver friskhed og syre. En nordligt beliggende mark med rød-ler og småsten, hvor druerne plukkes sent, giver struktur og krop til vinen. Og endelig en jord med sand og kalksten, der giver blødhed såvel som mineralitet.

En del af Grenache-druerne kommer fra vinstokke plantet helt tilbage i år 1920.

De seneste år er stilen hos Janasse gået mere og mere mod traditionelle tider. Startende med årgang 2015, hvor stilen var noget mere rødfrugtet end vanligt, hvilket også er tilfældet med årgang 2016 og 2017.

For denne "Vieilles Vignes" benytter man nu ca. 40% hele drueklaser i gæringen og har desuden forlænget macerationstiden. 2/3 af vinen lagres på store foudres og 1/3 på 600 ltr. fade (demi-muids). 

Der produceres små 15.000 flasker afhængig af årgangen.

Årgang 2017 af Domaine de la Janasse Vieilles Vignes er en superb efterfølger til de to bragende smukke (men unge) årgange - 2015 & 2016. Efterfølgeren til de to strukturerede og langtlevende årgange viser sig anderledes imødekommende og allerede nu givende i stilen.

Vinen fremstår mørk-rød i farven med intense aromaer af modne kirsebær, brombær, sydfranske urter, peber og underliggende, forfriskende mineralitet. Righoldigt og ekstraheret folder frugten sig fløjlsblødt ud i munden. Syren vibrerer, og tanninerne er skarpt fokuserede, så balancen holdes smukt i skak. 

En kæmpe Châteauneuf - og endnu en superb årgang af denne luksus-cuvée.


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.150,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Domaine de la Janasse
Årgang 2017
Varenr 1313436
Drue Grenache, Syrah
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 0,7500