Château Dauzac, 5. Cru Margaux

Château Dauzac, 5. Cru Margaux

Château Dauzac er et smukt-beliggende vinslot beliggende med udsigt til Gironde i den sydøstlige del af Margaux, hvor de fra en 42 ha stor "single-block" (noget atypisk for Bordeaux) frembringer denne Cru Classé-klassificerede Margaux-vin.

Slottet er en af de historiske ejendomme i Bordeaux og kan datere en historie helt tilbage til 1692. Siden 2019 har slottet været i ejerskab af Christian Roulleau, der står bag finansselskabet SAMSIC. Inden da havde de tidligere ejere fra fra forsikringsselskabet MAIF allerede investeret enorme summer i at få ejendommen og markerne total-renoveret, hvorfor der i dag er tale om et top-moderniseret vineri med fokus på kvalitet. Med på sidelinjen har man ansat den kvalitetsbevidste konsulent Eric Boissenots.

Her i den store årgang 2016 er der derfor tale om en af de absolut bedste udgaver af Dauzac til dato. 

Al høst fra de så Margaux-klassiske "grusede" marker er foretaget med håndkraft, hvorefter druerne efter at være blevet dobbeltselekteret gærer under temperaturkontrollerede forhold på stål - startende med en koldmaceration. Efterfølgende lagres vinen på franske fade, hvoraf ca. 60% er nye. 

Château Dauzac er en kraftfuld og struktureret Margaux, som her i årgang 2016 må betegnes som en af slottets bedste udgaver til dato.

Vinen åbner med intense og nuancerede aromaer af brombær, lakrids, chokolade, rød og cedertræ, før den i smagen med lagfyldt, maskulin frugt ruller blødt over tungen.

Strukturen er robust, syren fokuseret og eftersmagen lang og afbalanceret. 

En robust Margaux-vin fra en stor årgang, som bør nydes 10-20 år fra høståret.


Bestil vinen og få leveret til din dør

899,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bordeaux
Producent Chateau Dauzac
Årgang 2016
Varenr 1387236
Drue Cabernet Sauvignon, Merlot
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500