Morey Saint Denis 1er Cru Aux Charmes

Morey Saint Denis 1er Cru Aux Charmes

En lille parcel på ca. 0,2 ha ejer Tortochot af denne fremragende Premier Cru-mark, som er beliggende lige op ad Grand Cru-marken Mazoyères-Chambertin i den mere berømte nabokommune Gevrey Chambertin mod nord. 

2019 er en kæmpe årgang i Bourgogne, som i generelle termer kan sammenlignes lidt alla en kombination mellem de eftertragtede årgange 2005 og 2009. En årgang hvor givende frugt balanceres af en sund struktur, hvorfor vinene i særdeleshed er bygget til den lange bane.

Morey St. Denis-kommunen har noget uforstående slet ikke samme kendisgrad som de nabokommuner, den ligger indeklemt imellem - nemlig Gevrey Chambertin og Chambolle Musigny.

Derfor er priserne på mange af vinene fra Morey St. Denis heller ikke stukket HELT af… endnu. Billigt er god Bourgogne jo dog aldrig.

Domaine Tortochot tæller i dag 11 ha, som siden årgang 2013 har været økologisk certificeret.

I dag er filosofien da også klar!

En biodynamisk tilgang med hårdt arbejde i marken, omfattende beskæring, grøn høst og dobbelt selektering af druerne. Man afstilker i dag (afhængigt af årgangen) 100% af klaserne og benytter sig af naturlig gæring startende med en koldmaceration.

Lagringen sker på 100% nye fade for Grand Cru’erne, mens Premier Cru lagrer på 50% nye fade - og Village-vinene på 25% nye fade.

Tortochots Morey St. Denis, Aux Charmes er en charmerende og terroirtro rød Bourgogne, som her i årgang 2019 præsterer på tårnhøjt niveau.

Vinen åbner med intense og rene aromaer af kirsebær, jordbær, røde blomster, krydderier og underliggende mineralitet.

Silkeblødt charmer den sig med fin fylde og svævende lethed over tungen, syren spræller og de let-grynede tanniner skaber kant og vidner samtidig om en lagringsværdig årgang. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.135,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Tortochot
Årgang 2019
Varenr 1397036
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500