Châteauneuf-du-Pape, Vieilles Vignes

Châteauneuf-du-Pape, Vieilles Vignes

Janasse, Vieilles Vignes er Domaine de la Janasses Châteauneuf-du-Pape-flagskib og kommer fra sølle 6 ha vinmarker beliggende på fire forskellige parceller, der med sine individuelle terroir-egenskaber bliver blandet til den optimale Châteauneuf-blend.

I modsætning til Chaupin, der kommer fra mere sandede jorde i Châteauneuf-du-Pape, kommer vinen fra en bredere vifte af terroirs. En ”sydlig” med småsten, der bringer fedme og kraft. En "Chaupin-lignende", sandet jord, der giver friskhed, finesse og syre. En nordligt beliggende mark med rød-ler og småsten, hvor druerne plukkes sent, giver struktur og krop til vinen. Og endelig en jord med sand og kalksten, der giver blødhed såvel som mineralitet.

Hele 40% af druerne kommer fra vinstokke plantet helt tilbage i år 1920.

Stilen mod mere traditionelle tider hos Janasse startede med årgang 2015, hvor familien Sabon begyndte at inkludere en større del af klaserne i gæringen og forlængede macerationstiden. Derudover lagres 3/4 af vinen på store foudres af ældre dato og 1/4 på 600 l fade (demi-muids).

Châteauneuf-du-Pape Vieilles Vignes er her i årgang 2019 en dyb og struktureret udgave af en luksus-Châteauneuf. 

Den mørkrøde farve efterfølges af en osende næse med sorte kirsebær, oliven, sydfranske urter og velhængt kød. I smagen er den på en gang både dyb og struktureret med en imponerende lang eftersmag med saftig tannin, der giver den friskhed og elegance. 

Flirtende med perfektionen er dette en kæmpe Châteauneuf-du-Pape, der (sammen med Chaupin) bejler til titlen som en af årgangens allerbedste! 


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.130,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Domaine de la Janasse
Årgang 2019
Varenr 1402536
Drue Grenache, Syrah
Alkohol 15,5%
Flaskestørrelse 0,7500