Maranges 1er Cru Clos Roussots

Maranges 1er Cru Clos Roussots

Bag denne charmerende og elegante Bourgogne-vin står familien Sorine. Nærmere betegnet er det i dag Christian Sorine og hans kone, Emma, der står bag driften af dette mindre domæne, der især de seneste år har frembragt smukke og saftige Bourgogne-vine, som bl.a. har markeret sig i det franske vinmagasin Les Guide Hachette.

I Bourgogne-perspektiv en forholdsvis ny producent, men dog fra en gammel vin-familie. Familien hører nemlig til en af de ældste i Santenay, men som først i nyere tid er begyndt at markedsføre vinene i egne flasker.

Denne 1. Cru kommer fra Clos Roussots-marken, som ligger på grænsen mellem Côte d’Or og Saône et Loire - og grænser op til den mere kendte 1. Cru af samme navn i Santenay. 

Vinene, som alle er dyrket efter økologiske principper (dog ikke certificeret), er kendetegnet ved en sprød og særdeles elegant Bourgogne-stil. Sorine ønsker nemlig at producere terroir-tro og ærlige Bourgogne-vine. Derfor sker dyrkningen også efter naturlige principper med fokus på det hårde arbejde i marken. Al høst foregår ved håndkraft, mens druerne både selekteres i marken og ved ankomsten til vineriet. I kælderen bliver svovl bliver kun tilsat i yderst begrænsede mængder, mens lagringen kun sker med en begrænset mængde nye fade.

Sorines Clos Roussots er en klassisk, super-charmer af en rød Bourgogne, hvor man i Bourgogne-perspektiv får imponerende valuta for skillingen.

Her i den glimrende årgang 2020 viser vinen sig faktisk endnu mere frugtgivende og fyldigere end tilfældet med den lettere, sprødere og populære årgang 2019. 

Vinen åbner med intense, nuancerede aromaer af kirsebær, hindbær, skovbund, krydderier, lakrids og underliggende mineralitet.

I munden smyger frugten sig middelfyldigt og blødt over tungen, mens den friske syre og bløde taniner skaber kant og fokus.

En særdeles velsmurt Bourgogne, som bør nydes ved 14-16 grader til svamperetter eller lyst kød og som sagtens kan gemmes 5-10 år fra høståret.


Bestil vinen og få leveret til din dør

650,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Sorine
Årgang 2020
Varenr 1437836
Drue Pinot Noir
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500