Meursault, Clos du Cromin

Meursault, Clos du Cromin

Selvom Clos du Cromin-marken ikke har Cru-status, præsterer denne mark altid på højt niveau, da den typisk frembringer fokuserede og mineralske Meursault-vine. Blot til andre priser, end det er tilfældet med de mere berømte marker syd for byen.

Vinen er da også i de seneste årgange blevet taget særdeles godt imod af de danske anmeldere:

BEDST I TEST | Gastromand
'Meursault til den elegante og slanke side'

★★★★★ | Politiken
'Delikat næse. Let fadpræg. Frisk smag, god syre og balance, mere rank end fyldig. Diskret, næsten mere Puligny end Meursault'

★★★★★ | Jyllands-Posten
'Det er længe siden, Meursault altid var smør og nødder i smagen; mange vine er i dag anderledes friske, som denne, et langt mere mineralsk bekendtskab med en præcis, stringent syre og fedmen bagved. Flot længde, mange lag'

★★★★★★ | Houlbergs Vinblog
'Lækker balanceret nerve ... ren, præcis og sindssygt velkomponeret'

★★★★★★ | Flaskehalsen
'Denne Clos du Cromin fra Meursault er en forrygende opvisning i at holde den friske og stringente stil. Jeg elsker den'

Meursault. Jean Monnier & Fils er et historisk domæne beliggende i Meursault og etableret helt tilbage i år 1720.

Her ejer de ca. 17 ha vinmarker hovedsageligt fordelt i Meursault, Puligny Montrachet, Pommard og Beaune. 

Clos du Cromin-marken ligger nord for selve byen Meursault - forholdsvis tæt på grænsen til Volnay.

Jordbunden indeholder en stor andel af kalksten og hvid marl, som skaber en forfriskende og mineralsk form for Meursault. Dette kombineret med Monniers ret traditionelle form for vinificering giver en frisk og præcis Meursault, der ikke forekommer helt så fedladen og fadpræget, som det ellers kan være tilfældet her. 

Clos du Cromin er en bragende smuk Meursault, som brillerer med ynde og præcision fremfor den mere fedmefyldte og smøragtige stil, som Meursault kan være kendetegnet ved.

Lys gul og klar i farven med en indsmigrende og fokuseret næse med citrus, nødder, hvide blomster og diskrete smørtoner.

I munden en lidt mere syrerig og mineralsk stil, end det typisk er tilfældet med Meursault, hvor stilen som sagt kan være uhyre fedmefyldt.

Clos de Cromin forekommer præcis og fokuseret med en syrerig rygrad og en nærmest knasende mineralitet i den meget lange eftersmag. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

849,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Jean Monnier & Fils
Årgang 2020
Varenr 1443336
Drue Chardonnay
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500