Meursault-Charmes, Premier Cru

Meursault-Charmes, Premier Cru

Det er ikke hver dag, at man finder god Meursault Premier-Cru i dette prisleje. Og da slet ikke fra den unikt beliggende Charmes, der sammen med Perrières og Genevrières regnes som de bedste marker i Meursault.

Charmes Premier Cru-marken grænser op til Puligny-Montrachet-kommunen og markerne Les Referts og Les Combettes. Her ejer Jean-Monnier & Fils sølle 0,7 ha, hvor de fra en kalkrig jordbund med stor koncentration af hvid mergel producerer lidt over 3.000 flasker afhængigt af årgangen. Heraf kommer der kun en yderst begrænset mængde til Danmark.

Vinen laves forholdsvist traditionelt med størst mulig respekt for områdets unikke terroir.

Det betyder (selvfølgelig), at druerne håndhøstes, hvorefter lagringen foregår på 100% fransk eg, hvoraf kun 20% er nye fade.

Den forholdsvis lille andel af nye fade gør, at Chardonnay-druen her virkelig formår at udtrykke det unikke terroir, hvorfor vinen derfor ikke bliver overgjort af fadpræg. 

Denne fedmefyldte og mineralske Meursault er en smuk demonstration af, hvorfor Bourgogne - og ikke mindst Meursault - er så unikt et område at dyrke Chardonnay i. 

Vinens klare strågule farve efterfølges af en elegant og sprød næse med citrus, lime og en kalket mineralitet.

I smagen står den rankt og koncentreret med en lækker viskositet og livlig syre, der gør vinen imponerende ren, fokuseret og yderst harmonisk. Mere fedmefyldt og med større koncentration og ekstrakt end den mere stringente årgang 2016.

Drik denne herlige Meursault til fx svampebruschetta (gerne med et skvæt fløde til de ristede svampe), risotto med smørristede kantareller eller en jordskokkesuppe med sprødstegte pancetta/bacon-tern på toppen.

Så lover vi en oplevelse ud over det sædvanlige!


Bestil vinen og få leveret til din dør

250,-

1.000,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Jean Monnier & Fils
Årgang 2020
Varenr 1443536
Drue Chardonnay
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500