Meursault, Les Malpoiriers

Meursault, Les Malpoiriers

Les Malpoiriers er en elegant og madvenlig Bourgognevin, som på en dejlig uprætentiøs måde formår at gøre Pinot Noir-elskere glade. 

Meursault-kommunen er uden tvivl mest berømt for sine hvidvine, men enkelte producenter formår også at lave glimrende rødvine. En af dem er Jean Monnier & Fils, der med denne dejlige mineralske Meursault får bevist, at terroiret i Meursault ikke kun er til at lave stor hvid Bourgogne, men også kan fremtrylle elegante Pinot Noir-vine.

De små 0,67 ha og 40 år gamle vinstokke frembringer afhængigt af årgangen ca. 3.500 flasker af denne sjældne røde Meursault.

Les Malpoiriers-marken ligger lige nord for selve Meursault-landsbyen meget tæt på Volnay, hvorfor stilen godt kan minde lidt om den feminine rødvinskommune mod nord.

2020-udgaven af Les Malpoiriers er et smukt eksemplar af denne finesserige og elegante røde Meursault, hvor man (stadig) bare får god Bourgogne for skillingen.

Vinen står med en transparent rød farve og indsmigrende, "røde" aromaer af kirsebær, jordbær, viol og krydderier.

Smagen følger smukt op, hvor frugten på en svævende, feminin måde ruller over tungen, mens syren og den velsmurte tannin skaber balance, friskhed og ikke mindst lyst til endnu en tår.


Bestil vinen og få leveret til din dør

159,-

635,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Jean Monnier & Fils
Årgang 2020
Varenr 1443736
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500