Gigondas, La Font de Tonin

Gigondas, La Font de Tonin

År efter år ser vi bare større og større friskhed i vinene fra Bouïssiere, hvilket også demonstreres i denne skarpt fokuserede udgave af La Font de Tonin, som her i topårgangen 2019 præsterer på tårnhøjt niveau.

Bouïssieres Gigondas-vine er ikke ensbetydende med overgjorte og kogte af slagsen. Brdr. Faravel formår nemlig virkelig at fremtrylle sprøde og nærmest stenede Gigondas-vine, hvor friskheden er bevaret. Selv i varmblodige årgange, hvilket blev demonstreret i årgang 2017 - og i særdeleshed i 2018.

La Font de Tonin er Bouïssieres cuvée prestige lavet fra +50 år gamle Grenache-stokke på Faravels højt beliggende parceller for foden af Dentelles de Montmirail og mere end 80 år gamle Mourvèdre-stokke fra deres Gigondas-marker i dalen. Vinstokkene er som de øvrige på domainet plantet af faderen Antonin.

Druerne er høstet manuelt ad flere omgange, hvorefter de er nænsomt sorteret. Vinificeringen sker med en andel hele klaser, hvor gæringen varer i hele 35 dage med daglig remontage og pigeage. Vinen er lagret 100% på egefade fra Vogeserne, hvor ca. 40% er af ny afstamning.

La Font de Tonin fremstår her i 2019 med et ekspressivt og alligevel delikat udtryk i duften med kirsebær, hindbær, jordbær, krydderurter, blomster og stenet mineralitet.

I smagen folder frugten sig magtfuldt ud, men på en så mesterligt fokuseret vis, at helhedsindtrykket forekommer millimeter-præcist.

Finalen varer ved i evigheder og giver med sin levende syre og stenede fornemmelse friskhed og ikke mindst lyst til endnu et glas.

Dette må være en af regionens mest elegante Gigondas-vine og samtidig en særdeles lagringsværdig en af slagsen. En vin, der bør nydes ved ca. 16 grader til en simreret tilberedt med kærlighed eller er stykke rødt kød!


Bestil vinen og få leveret til din dør

675,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Domaine la Bouïssiere
Årgang 2019
Varenr 1449836
Drue Grenache, Mourvèdre
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 0,7500