Beaune 1er Cru, Les Bressandes

Beaune 1er Cru, Les Bressandes

1er cru-marken Les Bressandes ligger i det nordlige Beaune og vender mod øst, således at den høster de første solstråler.

Marken er 17 ha stor, men Domaine Doussot-Rollet ejer kun en halv hektar, hvilket ikke er så underligt i Bourgogne, hvor mange marker er ekstremt opdelt i små parceller. Vinstokkene er +50 år gamle og vokser på en jodbund bestående af en ideel kombination mellem ler og kalk.

Domaine Doussot Rollet 1er cru Les Bressandes rummer de kvaliteter, som verdensklasse Beaune skal have.

Alt arbejde i marken foregår så nænsomt som muligt. Man arbejder ud fra en tilgang, som kaldes ”lutte raisonnée,” hvor man i størst mulig grad, forsøger at dyrke druerne økologisk.

Høsten er selvfølgelig manuel, fordi man gør en dyd ud af at sortere dårlige druer fra allerede i marken. Lang og langsom maceration med cap-punching og efterfølgende +12 måneder på franske fade.

Smuk, indbydende og skinnede med dragende noter af mørke bær, skovbund, violer og krydderier med et diskret indspark fra fadet.

I munden er vinen relativt let, men intens i smagen. Her finder man sorte kirsebær, jordbær, skovbund og en mineralsk bagkant, som sammen med syre og de fintmaskede tanniner rammer vinen smukt ind.

Her er ikke tale om en frugtbombe, men en traditionel vinstil fra Beaune, som viser imponerende terroir.


Bestil vinen og få leveret til din dør

185,-

740,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Doussot-Rollet
Årgang 2019
Varenr 1471836
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500