Morey Saint Denis

Morey Saint Denis

Fra små 0,14 ha på Aux Chézeaux og 0,35 ha på Les Crais frembringer Tortochot mikroskobiske mængder af denne herlige Morey St. Denis. Aux Chézeaux er beliggende i den nordlige del af Morey St. Denis neden for Grand Cru’en Clos de la Roche og meget tæt på Grand Cru-marken i nabokommunen Mazoyères-Chambertin, mens Les Crais ligger neden for selve byen Morey St. Denis.

Morey St. Denis-kommunen har noget uforstående slet ikke samme kendisgrad, som de nabokommuner, den ligger indeklemt imellem - nemlig Gevrey Chambertin og Chambolle Musigny. Også derfor er priserne på mange af vinene fra Morey St. Denis heller ikke stukket HELT af… endnu. Billigt er god Bourgogne jo dog aldrig.

Domaine Tortochot tæller i dag 11 ha, som siden årgang 2013 har været økologisk certificeret.

I dag er filosofien da også klar! En biodynamisk tilgang med hårdt arbejde i marken, omfattende beskæring, grøn høst og dobbelt selektering af druerne. Man afstilker i dag (afhængigt af årgangen) 100% af klaserne og benytter sig af naturlig gæring startende med en koldmaceration. Lagringen sker på 100% nye fade for Grand Cru’erne, mens Premier Cru lagrer på 50% nye fade - og Village-vinene på 25% nye fade.

Tortochots Morey St. Denis er en herlig og drikkevenlig udgave af en Morey St. Denis, som på en let og feminin måde viser, hvor raffinerede og charmerende vine, der laves her i kommunen.

Vinens transparent røde farve efterfølges af elegante, nuancerede aromaer af jordbær, røde kirsebær, blomster, skovbund og våde sten.

Let og elegant ruller den med nærmest svævende frugt over tungen, mens syren på en læskende måde giver lyst til endnu et glas.

En afbalanceret charmer af en feminin Morey St. Denis. Slurp!


Bestil vinen og få leveret til din dør

215,-

865,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Tortochot
Årgang 2020
Varenr 1475336
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500