Saint-Joseph

Saint-Joseph

Jean Michel Gerins Saint-Joseph er en nærmest burgundisk udgave af en Syrah, som her i den udfordrende, men kvalitetsmæssige hyper-elegante årgang 2021 er et mønstereksempel på, at der kan frembringes saftige og levende vine i det nordlige Rhône. 

Vinen blev i sidste årgang hurtigt udsolgt, efter at den fik følgende anmeldelse med på vejen af Anders Halskov i Jyllands-Posten:

93 POINT & TESTVINDER | Jyllands-Posten
"...der er mere i vente til dem, der kan vente nogle år. Glimrende og meget charmerende vin."

Vinen kommer fra op til 30 år gamle vinstokke på Gerins granitholdige, syd/sydøst-vendte vinmarker i Saint-Joseph. 

Al høst og den efterfølgende selektering foregår ved håndkraft, hvorefter vinen er igennem en temperaturstyret, kølig maceration i tre uger på stål. Slutteligt lagres vinen 15 måneder på franske fade, hvoraf 80% er 2-4 år gamle 228 liters fade, og 20% er gamle 600 liters fade. 

Ligesom det er tilfældet med Gerins andre vine, ønsker man her at udtrykke det unikke terroir, som det nordlige Rhône kan byde på. Der er dermed ikke tale om en overgjort, varmblodet Syrah-vin, men derimod en terroirtro, elegant udgave af en Syrah, som man nærmest kun kan frembringe her i det nordlige Rhône.

Gerin Saint-Joseph er her i årgang 2021 en givende og fokuseret Saint-Joseph med en sprød mineralitet, som gør den imponerende elegant. 

Elegant og intenst fremstår den smukt i duften med røde bær, blomster, sød lakrids, kød, oliven og våde sten. I munden viser den sig frisk og fokuseret med en fløjlsblød tekstur og en præcist fokuseret rygrad med en nærmest knasende mineralitet.

Dette er på ingen måde gumpetung Rhône-vin, men en lav-alkoholisk, rødfrugtet og nuanceret Saint-Joseph, som (desværre) forekommer alt for letløbende!


Bestil vinen og få leveret til din dør

149,-

599,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Jean Michel Gerin
Årgang 2021
Varenr 1476436
Drue Syrah
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,7500