Pommard

Pommard

En lille ½ ha lerholdig parcel med ca. 40 år gamle vinstokke ejer Girardin i Pommard. Det er derfor stærkt begrænsede mængder, vi får tildelt af denne rødfrugtede og elegante Pommard, som ikke forekommer så "ungdommelig streng", som vinene fra denne kommune af og til kan fremstå som.

Benoit Girardin er en af Bourgognes unge kometer, hvis forfædre har lavet vin i generationer, men som nu har valgt at skabe sin egen identitet. 

Benoits filosofi klar.

Han ønsker at lave vine af topkvalitet frembragt så naturligt som muligt med fokus på det hårde arbejde i marken og så lidt indblanding i vinifikationen som muligt. Terroirtro vine, der skal smage af deres oprindelse!

Typisk betyder det både selektering af druer i forbindelse med høst og ved ankomst til vineriet. Gæring på brugte fade - udelukkende naturlig gæring og dermed ingen brug af kulturgær. Der udøves kun mild ekstraktion for rødvinenes vedkommende. Lagring sker typisk med gærresterne for hvidvinene og generelt ved brug af fade med varierende alder og tapning ift månen (biodynamisk tilgang). 

Denne er 100% afstilket, spontangæret og har gennemgået en 25 dages lang maceration. Herunder mild ekstraktion, daglig pumpover og slutteligt lagret 18 måneder på brugte neutrale fade. 

Girardins vine er ensbetydende med elegante, charmerende og ærlige vine, som bare smager af stedet, de kommer fra.

Girardins Pommard er en kølig, elegant og tilnærmelig udgave, som præsterer på tårnhøjt Pommard-niveau på trods af sin beskedne "Villages-status".

Vinen står med en transparent rød kulør og viser indsmigrende, rene aromaer af røde kirsebær, røde blommer, skovbund, urter og våde sten.

I munden smyger den sig feminint og silkeblødt over tungen, mens den kølige, røde og rene frugt på smuk vis balanceres af en livlig syre og en middellang, stenet finale, der giver stor lyst til endnu et glas.

En delikat og særdeles afbalanceret Bourgogne-vin, som bør nydes let afkølet til retter med lyst kød eller retter med svampe.


Bestil vinen og få leveret til din dør

725,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Benoit Girardin
Årgang 2020
Varenr 1482736
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500