Crozes Hermitage, Silène

Crozes Hermitage, Silène

Silène er en elegant, mineralsk og knivskarp Crozes Hermitage skabt fra granitholdige marker af mesteren Jean-Louis Chave, hvor en andel af druerne ikke kommer fra Chaves egne marker.

Det er vinen, som i årgang 2018 blev belønnet med 93 point af selveste Vinous, 92 point af WineSpectator og desuden fik en anbefaling med på vejen fra Vinexpressen, hvor Rolf Madsen blandt andet skrev: "Nammenams den smager godt. Anbefalet!"

2019-eren fulgte flot op og fik hele 93 point af WineSpectator, hvorfor den alt for hurtigt blev udsolgt.

Tilsvarende historie gentog sig nærmest med årgang 2020, hvorfor vi med glæde kan præsentere årgang 2021!

Chave har de seneste år købt flere marker op i området, hvorfor andelen af druer fra "egne" marker har været stigende i de seneste årgange.

Med denne årgang 2021 er indholdet nu over 60%.

Vinen kommer fra op til 25 år gamle vinstokke fra forskellige granitholdige vinmarker ved Larnage og Gervans i Crozes Hermitage. Dette giver en mere struktureret, fokuseret og ikke mindst lagringsværdig udgave af en Crozes Hermitage i forhold til de mere typiske udgaver, som kommer fra jorde i dalen med et større indhold af alluviale sten. 

Al høst og den efterfølgende selektering foregår ved håndkraft. Naturlig gæring, som typisk er med en andel hele klaser på en kombination af tonnaux og stål, hvorefter vinen lagrer 15-18 måneder på barriques.

Silène 2021 er en superb udgave af en terroirtro Crozes-Hermitage, som bare leverer god Nord-Rhône for skillingen.

Vinen nærmest oser med intense aromaer af modne kirsebær, hindbær, "slagterbutik", våde sten og diskrete pebertoner, mens den med sin middelkoncentrerede, elegante frugt og sprællende syre viser både "saft og kraft" i munden.

Eftersmagen er lang og understreger med sin faste tanninrygrad en seriøs Crozes-Hermitage, der både har kant, fokus og (ikke mindst) lagringspotentiale. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

455,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent J.-L. Chave Selection
Årgang 2021
Varenr 1505636
Drue Syrah
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500