Fleurie

Fleurie

År efter år ser vi forbedringer hos Colette, hvor unge Pierre-Alexander i stadig større grad får sat sit aftryk på disse elegante vine, der i dag dyrkes efter økologiske principper.

Dette især demonstreret i denne fremragende silkebløde Fleurie, som følger smukt op på de seneste årganges gode anmeldelser.

92 POINT | Jyllands-Posten
'Tindrende ren vin, der kommer flot op af glasset... Charmetrold​.'

★★★★★ | Gastro
'Delikat fleurie'

92 POINT | Flaskehalsen
'Masser af saftig lethed, men også masser af smag og nuancer.'

91 POINT | Vinexpressen
'Nærmest svævende vin med dejlig intensitet'

93 POINT | James Suckling
'Super balance...'

Colettes Fleurie kommer fra en granitholdig jordbund på de sydøstvendte skråninger lige under det berømte kapel ved Fleurie. De ca. 50-årige gamle vinstokke frembringer en mineralsk Fleurie, som både har charmerende frugt og en rank fremtoning. Denne mere strukturerede udgave af Beaujolais er også årsagen til, at Fleurie sammen med (Moulin-A-Vent) i mange tilfælde også er vine, som på sigt har større lagringspotentiale end mange andre Beaujolais-vine.

Familien sværger til den traditionelle form for vindyrkning, hvor al høst og den efterfølgende sortering foregår med håndkraft. Derudover gæres der med en stor andel hele klaser, hvorefter vinen lagrer på større, brugte fade i 6 måneder.

Domaine la Colette, Fleurie har en transparent rød farve med charmerende aromaer af knuste ribs, jordbær, skovbund og mineralitet.

I smagen besidder den en dejlig friskhed kombineret med en rank fremtoning, en nærmest knasende, sprød syre og en saftig, elegant eftersmag med stenet mineralitet. 

En intellektuel og befriende let Fleurie, som bør nydes lettere afkølet til tapas, svamperetter, lyst kød eller skindstegt fisk. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

105,-

410,-

Fakta

Land Frankrig
Område Beaujolais
Producent Domaine de Colette
Årgang 2022
Varenr 1507436
Drue Gamay
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500