Morgon Tradition

Morgon Tradition

År efter år ser vi forbedringer hos Colette, hvor unge Pierre-Alexander i stadig større grad får sat sit aftryk på disse elegante vine, der i dag dyrkes efter økologiske principper.

Her i årgang 2020 har Colette endnu engang fremtyllet en perlerække af charmerende vine. Deriblandt denne herlige Morgon, hvis forgængere har fået følgende anmeldelser med på vejen:

★★★★★ | SmagPåVin
'Det er er en rigtig forårsbasker i glasset.'

★★★★★ | Ulrik Houlberg
'Til prisen er det beaujolais tyveri ... smuk og karakterfuld vin.'

BEDST TIL PRISEN og ★★★★★ | Gastromand
'...tigger om at blive drukket i store slurke...'

Morgon regnes sammen med Moulin à Vent som den bedste Cru i Beaujolais. Et terroir, hvor områdets mest lagringsværdige vine frembringes. Og her er Domaine la Colettes ærke-traditionelle eksemplar ingen undtagelse.  

Vinen er lavet fra ca. 50 år gamle vinstokke, som er eksponeret mod syd på en jordbund med et stort indhold af mangan-rigt granit.

Familien sværger til den traditionelle form for vindyrkning, hvor al høst og den efterfølgende sortering foregår ved håndkraft. Efterfølgende gæres der med en stor andel hele klaser, hvorefter vinen lagrer på større, brugte fade i 9 måneder.

Colettes Morgon er her i den fremragende årgang 2020 en saftig og kompleks vin, der i modsætning til mange andre mere middelmådige Beaujolais-vine rent faktisk også har et fornuftigt lagringspotentiale.

Den røde, transparente farve efterfølges af smukke, intense aromaer af kirsebær, hindbær, røde blomster og en underliggende mineralitet.

Smagen skaber med sin forførende, saftige frugt og forfriskende, levende syre stor lyst til endnu et glas.

Slutteligt understreger vinens diskrete tanninkant i den middellange eftersmag en Morgon-oplevelse ud over det sædvanlige.


Bestil vinen og få leveret til din dør

399,-

Fakta

Land Frankrig
Område Beaujolais
Producent Domaine de Colette
Årgang 2020
Varenr 1507536
Drue Gamay
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500