Morgon, Vieilles Vignes, Les Delys 1926

Morgon, Vieilles Vignes, Les Delys 1926

Morgon Delys er Daniel Boulands mest strukturerede og lagringsværdige vin. Fra vinstokke plantet helt tilbage i 1926 har denne imponerende Morgon nærmere struktur som en elegant Syrah fra det nordlige Rhône. Det er Beaujolais på tårnhøjt niveau og uden tvivl en af områdets allerstørste vine. 

94 POINT og 95 POINT fra Robert Parker's The Wine Advocate til de seneste to årgange.

De tudsegamle vinstokke står plantet på den sandede og mere skiferholdige del af Morgon-højen, som giver en mere koncentreret stil end Boulands Morgon, Corcelettes. Udbytterne er ekstremt lave - i dette tilfælde helt nede på 15 hl/ha!

Daniel Bouland er en eftertænksom og beskeden vinbonde. Han taler kun fransk, har ingen salgsfolk og sågar ingen hjemmeside.

Der er ikke så meget ”udenomssnak”. Han går op i sine vinstokke - passer selv personligt sine marker og dyrker dem efter økologiske og særdeles traditionelle principper med håndhøst, meget lave udbytter, brug af gamle fade og naturlig ”helklase-gæring”

Morgon Les Delys er en dybt seriøs Morgon, der får Beaujolais' blakkede ry som letomsættelig ”bællevin” til at forstumme!

Les Delys har en mørkrød farve og intense, nuancerede aromaer af hindbær, brombær, blommer, chokolade, rosenblade, sød lakrids, læder og mineralitet.

I smagen viser den lag på lag af frugt, levende syre og en robust underliggende struktur.

En stor Morgon, der tager Beaujolais til nye højder – og en vin, der med fordel kan gemmes i 3-5 år for virkelig at udvikle sit sande potentiale.


Bestil vinen og få leveret til din dør

115,-

455,-

Fakta

Land Frankrig
Område Beaujolais
Producent Daniel Bouland
Årgang 2022
Varenr 1526536
Drue Gamay
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500