Chiroubles

Chiroubles

Fra en stejl skråning på Châtenay-parcellen laves denne forførende og strålende udgave af en Chiroubles, som vel nok må betegnes som den mest saftige og letdrikkelige vin i Boulands portefølge af topvine. Mens Boulands vine fra Morgon har godt af nogle års lagring, er denne Chirouble typisk den mest tilgængelige i sin ungdom.

2 x 92 POINT fra Robert Parker's The Wine Advocate til de seneste to årgange.

De ca. 40 år gamle vinstokke er plantet på en jordbund præget af sandsten og granit.

Daniel Bouland er en eftertænksom og beskeden vinbonde. Han taler kun fransk, har ingen salgsfolk og sågar ingen hjemmeside.

Der er ikke så meget ”udenomssnak”. Han går op i sine vinstokke - passer selv personligt sine marker og dyrker dem efter økologiske og særdeles traditionelle principper med håndhøst, meget lave udbytter, brug af gamle fade og naturlig ”helklase-gæring”

Chiroubles klare mørkrøde farve efterfølges af finesserige og uhyre elegante aromaer af blomster, røde bær, krydderier og skovbund.

Smagen følger flot op, hvor frugten præsenteres med en svævende lethed, mens dens saftige syre og lange, mineralske eftersmag på smuk vis afslutter en forførende Beaujolais-oplevelse. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

110,-

440,-

Fakta

Land Frankrig
Område Beaujolais
Producent Daniel Bouland
Årgang 2022
Varenr 1526836
Drue Gamay
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500