Vacqueyras

Vacqueyras

Fra op til 50 år gamle vinstokke på de nordvest-vendte marker 'La Ponche’ og ‘Bel Air’ laver Faravel denne ærkeklassiske Vacqueyras.

Disse højtbeliggende markers jordbund består af de store røde 'Galets Roulés' samt ler og minder derfor i høj grad om området i Châteauneuf-du-Pape.

På grund af markernes høje og nordvest-vendte beliggenhed modnes druerne her noget langsommere end de lavere beliggende marker, hvorfor der derfor også typisk høstes noget senere.

I kælderen dyrker Faravel de traditionelle metoder med manuel høst, nænsom selektering af druerne, en længerevarende gæring på cement og en efterfølgende lagring på en blanding af cement og brugte demi-muds. 

Vacqueyras er her i årgang 2021 en mere rank og elegant udgave i forhold til den mere koncentrerede forgænger. 

Vinen fremstår mørkrød i farven med en indsmigrende aromaer af jordbær, hindbær, sorte oliven, lakrids, garrigues og våde sten.

I munden smyger den sig middelfyldigt og blødt over tungen med en (som altid) solid syrerygrad, strukturerede tanniner og en lang, lang eftersmag.

En ærketraditionel og terroirtro Vacqueyras, som bør nydes 3-10 år fra høståret ved ca. 16 grader til simreretter, kød og/eller julemiddagen.


Bestil vinen og få leveret til din dør

115,-

465,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Domaine la Bouïssiere
Årgang 2021
Varenr 1527336
Drue Grenache, Syrah, Mourvèdre
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 0,7500