Bourgogne Pinot Noir

Bourgogne Pinot Noir

Bag Domaine Sorine står familien af samme navn. I dag er det Christian Sorine og hans kone, Emma, der står bag driften af dette mindre domæne, der især de seneste år har frembragt smukke og saftige Bourgogne-vine, som bl.a. har markeret sig i det franske vinmagasin Les Guide Hachette.

Heriblandt denne prisvenlige Bourgogne Pinot Noir, som vi for første gang har fået hjem - og som bare giver god "Bourgogne-valuta" til prisen.

I Bourgogne-perspektiv er Sorine en forholdsvis ny producent, men dog fra en gammel vin-familie. Familien hører nemlig til en af de ældste i Santenay, men først i nyere tid er familien begyndt at markedsføre vinene i egne flasker.

Vinene, som alle er dyrket efter økologiske principper (dog ikke certificeret), er kendetegnet ved en sprød og særdeles elegant Bourgogne-stil.

Vinificeringen sker efter naturlige principper med fokus på det hårde arbejde i marken. Al høst foregår ved håndkraft, mens druerne både selekteres i marken og ved ankomsten til vineriet. Svovl bliver kun tilsat i yderst begrænsede mængder, mens lagringen kun sker med en begrænset mængde nye fade.

Sorines Bourgogne Pinot Noir er en blød og charmerende Bourgogne-vin, som på delikat vis folder sig ud med indsmigrende aromaer af jordbær, hindbær, blåbær, kirsebær og skovbund.

I munden har den charmerende frugt, der med en silkeblød tekstur smyger sig over tungen, før den middellange eftersmag med både syrefriskhed og bløde tanniner afslutter denne prisvenlige og afbalancerede Bourgogne-vin.


Bestil vinen og få leveret til din dør

129,-

510,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Sorine
Årgang 2022
Varenr 1530236
Drue Pinot Noir
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,7500