Pommard, Clos Derriere

Pommard, Clos Derriere

'Clos Derriere' er en mikroskopisk mark. Så lille, at den faktisk ikke engang optræder på de fleste kort over Pommard.

Violot-Guillemard ejer hele marken (på sølle 0,6 ha), hvorfor der er tale om et "monopol," som familien producerer ca. 400-500 flasker af (afhængigt af årgangen). Marken står plantet med ca. 65 år gamle vinstokke og er beliggende i den sydlige del af byen lige ved siden af Premier Cru-marken 'Les Poutures.'

Bag vinen står i dag fader Christophe og sønnen Théo, hvor sidstnævnte langsomt tager mere og mere over.

Markerne tæller besiddelser i både Saint-Romain, Meursault, Volnay og Pommard, hvor fokus er på det hårde arbejde i marken og en klassisk vinificering.

Markerne dyrkes alle økologisk (under certificering) - og vinificeringen afspejles i et mål om at skabe terroirtro vine. Dvs. så lidt indblanding som muligt, længerevarende maceration og typisk kun brug af en mindre andel nye fade.

Resultatet er finesserige vine med silkeblød frugt og en herlig charme!

Pommard, Clos Derriere er en sprød og saftig Pommard med et solidt lagringspotentiale - i en feminin og mineralsk stil, der vil tiltale mange Bourgogne-nørder. 

Vinen åbner med elegante, nuancerede aromaer af skovbær, roser, skovbund, urter og mineralitet.

I munden smyger frugten sig middelfyldigt og med silkeblød elegance over tungen, mens den legende syre får mundvandet til at pible.

Slutteligt fuldendes finalen med sine velsmurte, bløde tanniner denne hyper-charmerende Pommard, som nemt kan gemmes 5-10 år fra høståret.

 


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.025,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Christophe Violot-Guillemard
Årgang 2021
Varenr 1532336
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500