Bourgogne Pinot Noir

Bourgogne Pinot Noir

Fra 40 år gamle vinstokke plantet på små 2 ha. produceres der beskedne mængder af denne elegantier af en Bourgogne Rouge. En rød Bourgogne, der bare leverer imponerende god Bourgogne til prisen.

Benoit Girardin er en af Bourgognes unge kometer, hvis forfædre har lavet vin i generationer. Og nu har han altså valgt at skabe sin egen identitet. 

Benoits filosofi klar.

Han ønsker at lave vine af topkvalitet frembragt så naturligt som muligt med fokus på det hårde arbejde i marken og så lidt indblanding i vinifikationen som muligt. Terroirtro vine, der skal smage af deres oprindelse!

Typisk betyder det både selektering af druer i forbindelse med høst og ved ankomst til vineriet. Gæring på brugte fade - udelukkende naturlig gæring og dermed ingen brug af kulturgær. Der udøves kun mild ekstraktion for rødvinenes vedkommende. Lagring sker typisk med gærresterne for hvidvinene og generelt ved brug af fade med varierende alder og tapning ift månen (biodynamisk tilgang). 

Girardins vine er ensbetydende med elegante, charmerende og ærlige vine, som bare smager af stedet, de kommer fra.

Girardins Bourgogne Rouge er en smuk og letløbende rød Bourgogne, som brillerer med en uhyre renhed i frugten, elegance og forfinede nuancer fremfor power.

Vinen står med en klar, transparent rød farve og let-løftede aromaer af jordbær, røde kirsebær, lakrids, skovbund og blomster, mens den i munden på feminin og charmerende vis smyger sig med dansende lethed over tungen.

Syren skaber friskhed og får mundvandet til at pible, mens et diskret tanninsvirp i den afbalancerede finale på smuk vis afslutter denne herlige og saftige Bourgogne-oplevelse. 

En transparent og dansende let Pinot Noir, som virkelig spiller på de feminine toner - og som bør nydes ved 14-16 grader.


Bestil vinen og få leveret til din dør

120,-

480,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Benoit Girardin
Årgang 2022
Varenr 1550836
Drue Pinot Noir
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,7500