Châteauneuf-du-Pape, Secrets de Pignan

Châteauneuf-du-Pape, Secrets de Pignan

La Bastides super-Châteauneuf, Secrets de Pignan, fra domænets parcel på Pignan-marken, vækker her i den fremragende årgang 2019 minder om den smukke årgang 2016, som uden sammenligning var domænets største vin til dato.

Det eneste problem ved vinen er, at der desværre kun er produceret ca. 500 kasser!

Secrets de Pignan er en enestående, traditionel enkeltmarks-Châteauneuf lavet fra tudsegamle vinstokke på domænets 1,25 hektar store (lille) parcel på Pignan-marken. Pignan-marken er et enestående terroir, der består af en kombination af sand, ler og småsten, som frembringer en særdeles elegant udgave af en Châteauneuf-du-Pape. 

Marken er tilplantet helt tilbage i 1920, hvorfor man med lidt simpel hovedregning kan konstatere, at vinstokkenes alder er op imod 100 år gamle. Gamle og særdeles lavtydende vinstokke, som skaber få, men finesserige vine. 

Al høst foregår manuelt med en første sortering i marken. Druerne sorteres igen ved ankomsten til vineriet, hvorefter fermenteringen forløber over 18-25 dage i temperaturkontrollerede ståltanke. Efter endt gæring lagrer vinen i ca. 20 måneder på cementtanke.

Vinen folder sig smukt ud i næsen med både power og finesserigdom, hvor aromaer af jordbær, kirsebær, modne hindbær, viol, lakrids og krydderier vælter op af glasset.

I munden smyger den lagfyldte frugt sig blødt og charmerende over tungen, mens den levende og mundvandsdrivende syre skaber forfriskning.

Slutteligt fuldender den uhyre lange finale med sin diskrete tanninkant denne klinisk rene Châteauneuf-du-Pape med mesterlig balance. 

En kæmpe Châteauneuf (til den elegante side) fra en kæmpe årgang - og desuden en vin med et stort henlæggelsespotentiale.


Bestil vinen og få leveret til din dør

929,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent La Bastide Saint Dominique
Årgang 2020
Varenr 1557736
Drue Grenache
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 0,7500