Rully Premier Cru 'Clos de Renarde' Monopole

Rully Premier Cru 'Clos de Renarde' Monopole

For første gang har vi fået mulighed for at tilbyde Jacquesons sjældne Rully fra den Premier Cru'en 'Clos de Renarde'.

En lille 0,32 ha muromkranset monopol-mark, der er beliggende i "byen" lige op af Jacquesons fad-kælder. Her står ca. 40 år gamle vinstokke plantet på en sydøstvendt bakke på en jordbund med både ler og silt. 

Hos Jacqueson går man ærlig talt ikke op i salg og markedsføring, men fokus ligger udelukkende på det "naturlige" og hårde arbejde i marken. Derfor er familien heller ikke sådan lige at komme til at besøge, hvilket selv William Kelley fra The Wine Advocate har måttet sande. Ja, faktisk måtte han selv til lommerne hos en forhandler for at kunne anmelde deres eftertragtede hvidvin "Gresigny".

Vinen laves ud fra biodynamiske principper (uden at være certificeret), hvor al høst og den efterfølgende selektering foregår i hånden. Vinene spontangæres og denne lagrer 18 måneder på eg, hvoraf kun 20% er nye. 

Clos de Renarde er en dyb og finesserig Rully, der her i årgang 2022 smager fantastisk allerede nu, men som samtidig har stort lagringspotentiale.

Vinen står med en transparent rød farve og rene, rødfrugtede aromaer af kirsebær, hindbær, viol, krydderier og en underliggende mineralitet.

Smagen følger på elegant vis smukt op, hvor frugten på en silkeblød og charmerende måde ruller over tungen, mens den sprællende syre skaber friskhed og stor lyst til endnu et glas.

En stor Rully, som bør opleves. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

770,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent P et M. Jacqueson
Årgang 2021
Varenr 1558036
Drue Pinot Noir
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,7500