Domaine de la Croisée Comtoise, Tradition

Domaine de la Croisée Comtoise, Tradition

Domaine de la Croisée Comtoises 'Tradition' er en delikat og let rødvin frembragt fra forskellige parceller på druerne Poulsard, Pinot Noir og Trousseau. 

Bag det 6 ha. store (lille) domæne står det unge par, Louis Bourdrel & Chloe Nardin, der med årgang 2021 producerede deres første årgang fra deres nye domæne, som før ejerskabet var navngivet Xavier Reverchon. På trods af sin unge alder har Louis efter sine studier i Beaune allerede høstet stor erfaring med ophold i både New Zealand, Bourgogne (hos Château de Meursault) og ikke mindst hos 1. Cru-slottet Château Haut Brion i Bordeaux. 

Vindyrkningen foregår efter bæredygtige principper fra de klassiske Jura-sorter som Savagnin, Chardonnay, Trousseau, Pinot Noir og Poulsard, hvor målet er at frembringe terroirtro vine med stor elegance. 

I kælderen foregår vinificeringen med så lidt indgriben som muligt. Dette medfører selvfølgelig naturlig gæring, typisk lagring på neutrale fade og udelukkende nænsom brug af svovl.

Resultatet her er en klassisk og uhyre letdrikkelig Jura-vin, som folk med hang til de mere "sprøde" rødvine vil tiljuble!

Vinen står med en transparent-rød farve og og viser delikate, tiltalende aromaer af jordbær, ribs, the, urter og våde sten.

Smagen følger op med silkeblød, feminin frugt, frisk syre og en underliggende stenet finesse. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

109,-

429,-

Fakta

Land Frankrig
Område Jura
Producent Domaine de la Croisée Comtoise
Årgang 2021
Varenr 1560236
Drue Poulsard, Pinot Noir, Trousseau
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,7500