Barbaresco, Pajoré

Barbaresco, Pajoré

Kun to (ud af fem) enkeltmarks-Barbarescoer har Sottimano produceret her i den noget udfordrende årgang 2017, hvor størstedelen af markerne blev ramt af så kraftig hagl, at det ud fra et kvalitetsmæssigt perspektiv ikke gav mening at lave Barbaresco fra de hårdest ramte. Druerne til denne kommer dog fra de 60-70 år gamle vinstokke på Pajoré-marken, som Sottimano ejer 1.5 ha af - og som i øvrigt er den eneste af Sottimanos Cru'er, der kommer fra Treiso-kommunen, som heldigvis ikke blev ramt af hagl.

Pajoré har altid været en "stor" vin for Sottimano. Markens sydvestvendt eksponering og kalkstensrige jord har i Sottimanos hænder altid resulteret i store vine.

Som det er tilfældet med alle Sottimanos vine, dyrkes de efter nærmest hysteriske, økologiske principper med størst mulig respekt for naturen. Sottimano er ikke certificeret økologisk, men gør det som så mange andre "med hjertet" - og ikke for den omtale og det papirarbejde, det medfører. Derfor ingen sprøjtemidler - men hårdt arbejde i marken og kun tilsætning af et minimum af svovl, som i øvrigt kun sker i forbindelse med tapningen på flaske.

Vinificeringen sker med naturlig gæring og lang tids maceration, hvor mosten er i kontakt med drueskallerne igennem hele processen. Efterfølgende lagres vinen på fransk eg fra den legendariske fadproducent, Francois-Frères i Bourgogne, hvor af 10% er af ny afstamning.

Lidt, men godt må være konklussionen af Sottimanos Pajoré 2017, som stråler i glasset med højintense aromaer af kirsebær, tranebær, viol og krydderier. I smagen går koncentrationen igen, hvor den ungdommelige, lagfyldte frugt suppleres med en spjættende syre, let-grynede, strukturerede tanniner og en lang, lang finish.

En maskulin udgave af denne langtlevende Barbaresco, som må kandidere til en af årgangens største af slagsen.


Bestil vinen og få leveret til din dør

915,-

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Azienda Agricola Sottimano
Årgang 2017
Varenr 2212036
Drue Nebbiolo
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500