Barolo, Neirane

Barolo, Neirane

Neirane er beliggende i den nordlige del af La Morra lige neden for byen Verduno, hvorfra der generelt produceres køligere, florale og ikke mindst elegante Baroloer. Andrea Boscos udgave er normalt ingen undtagelse - men her i den store årgang 2019 forekommer den med større koncentration og godt med lagringspotentiale!

Marken ligger på en sydvestvendt skråning i 350 meters højde med en jordbund af sand.

Alle druer høstes i hånden og gæringen, og den efterfølgende maceration sker på temperaturkontrollerede ståltanke over en periode på 20-22 dage.

Herefter tilbringer vinen de næste 6-7 måneder på barriques, inden den omstikkes til 2000 liter store botti af slavonsk eg.

Efter ca. 2 år tappes vinen på flaske i august måned og lagrer derefter indtil marts måned det efterfølgende år, før den endelig frigives til salg.

Vinen står med en transparent rubin rød farve og indbydende, rødfrugtede aromaer af jordbær, kirsebær, anis, rosenblade og tobak.

I smagen er elegancen i fokus, hvor den givende og silkebløde frugt svæver over tungen, mens den legende og udtalte syre får mundvandet til at pible.

Finalen har såvel længde og en velsmurt tanninkant, som får helhedsindtrykket til at fremstå med både balance og ynde. 

En smuk Barolo for folk med hang til de klassiske og elegante af slagsen.


Bestil vinen og få leveret til din dør

159,-

649,-

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Bosco Agostino
Årgang 2019
Varenr 2273436
Drue Nebbiolo
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500