Volpaia Il Puro Chianti Classico Gran Selezione

Volpaia Il Puro Chianti Classico Gran Selezione

Med ejerskab af nogle af Chianti Classico-regionens højest beliggende marker har Volpaia de seneste år formået at komme op blandt Chianti-regionens absolutte elite-producenter.

2016 er en kæmpe årgang i Toscana og i særdeleshed for Volpaia, hvilket virkelig understreges i dette brag af luksus-Chianti. Årgang 2016 var desuden også årgangen, hvor Volpaias mere "almindelige" Chianti Classico Riserva fik tildelt hele 97 point af Wine Spectator. 

Il Puro (den rene) er sammen med Coltassala den ene af Volpaias to enkeltmarks-Chianti'er. "Gran Selezione", som det kaldes i henhold til Chianti Classico DOCG-lovgivningen.

Casanova-marken, som Il Puro kommer fra, ligger på en sandstensholdig, syd/syd-østvendt skråning i ca. 450 meters højde mellem Coltassala og Balifico, hvor hele 25 forskellige sangiovese-kloner står plantet. Markens størrelse tæller under 1 ha, hvorfor mængderne af vinen selvfølgelig er stærkt begrænsede. 

Vinen er som alle andre Volpaia-vine økologisk certificeret, hvor al høst og den nænsomme og grundige sortering foregår ved håndkraft. Herefter vinificeres den startende med en koldmaceration og en længerevarende naturlig gæring, hvorefter vinen via underjordiske rør af rustfrit flyder ned i fadkældrene beliggende under de oldgamle, historiske bygninger længere nede i byen. Her lagres den i 18 måneder på nye franske fade.

Il Puro er en mesterlig Chianti, hvor ren og fyldig sangiovese-frugt balanceres af en så sprød og afbalanceret syre, at vinen fremstår særdeles velkomponeret.

Vinen åbner med intense og sofistikerede aromaer af røde kirsebær, tranebær, lavendel, lakrids, kaffe, tobak, krydderier, mint og flintesten.

I munden smyger den charmerende og silkebløde frugt sig elegant og fyldigt over tungen, mens den så klassiske sangiovese-syre læsker og "slanker."

Tanninerne er særdeles velsmurte, mens den lange, saftige finale på lystfuld vis afslutter denne smukke Gran Selezione.


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.150,-

Fakta

Land Italien
Område Toscana
Producent Castello di Volpaia
Årgang 2016
Varenr 2334836
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500