Brunello di Montalcino, Riserva La Mannella

Brunello di Montalcino, Riserva La Mannella

Cortonesi laver kun denne exceptionelle Brunello Riserva i særlige årgange, hvor man mener, at kvaliteten er til det. Og 2016 er den bedste årgang i mange, mange år!

Vinen kommer fra hårdt selekterede druer på de bedste parceller med de ældste vinstokke på Cortonesis La Mannella-mark beliggende på nordsiden af Montalcino, hvor jordbunden består af en stor andel kalksten og sand. 

Brunello Riserva er traditionelt fremstillet med lang maceration og hele 48-60 måneders lagring afhængigt af årgangen. Lagringen sker selvfølgelig på store, gamle fade af slavonsk oprindelse. 

Cortonesis Brunello Riserva er intet mindre end en verdensklasse-Brunello, som på en forfinet, ultra-nuanceret og præcis måde formår at fremstå både koncentreret og med en så svævende lethed, at helhedsindtrykket bliver imponerende elegant. Om det giver mening, ved vi ikke - men kort sagt er der her tale om en imponerende vin!

Rød transparent i farven fremstår denne kæmpe Brunello fra den episke årgang 2016 med en finpoleret, nuanceret næse med kvaste røde bær, roser, tobaksblade, appelsinskal og medicinskab. 2016 er et stort ”gemmeår”, hvor vinene har opnået deres fulde potentiale, og dermed kan gemmes længe i kælderen.

I smagen er den millimeter-præcis med ekspressiv og saftig rød frugt, poleret tekstur, stenet mineralitet, vibrerende syre og en uhyre lang og spændstig eftersmag. 

En imponerende nuanceret Brunello, som med dens lette, saftige, røde frugt viser sig med superb elegance.


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.225,-

Fakta

Land Italien
Område Toscana
Producent Cortonesi
Årgang 2016
Varenr 2345236
Drue Sangiovese
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500