Rosso di Montalcino, La Mannella

Rosso di Montalcino, La Mannella

Cortonesis Rosso di Montalcino er en traditionel, terroirtro og "kølig" enkeltmarks-rosso, som brillerer med elegance krydret med et saftigt Sangiovese-touch.

Vinen kommer fra La Mannella-marken, som er beliggende på den nordlige og mere kølige side af Montalcino-bakken i 350 meters højde, hvor jordbunden består af grus og "Galestro" (skifer), hvilket typisk resulterer i en rødfrugtet og mineralsk fortolkning af Sangiovese.

Al høst og sortering foregår med håndkraft med en efterfølgende lang macerationstid. Vinen lagres herefter på store, brugte fade af Slavonsk afstamning. 

Cortonesis klassiske tilgang til vindyrkningen kommer virkelig til udtryk i denne udgave af prisbasker af en Rosso di Montalcino, som på en befriende let og elegant måde viser, hvorfor Sangiovese-druen (og Montalcino-regionen) er så unik.

Den transparente røde farve efterfølges af en fremragende intens næse med de så klassiske Sangiovese-toner af saftige kirsebær, ribs, knuste tranebær og medicinskab.

I munden en imponerende kølig og saftig stil præsenteret med en vibrerende syre og spændstige tanniner, så helhedsindtrykket bliver enormt afbalanceret - og hvor man virkelig får lyst til et glas mere. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

449,-

Fakta

Land Italien
Område Toscana
Producent Cortonesi
Årgang 2020
Varenr 2345336
Drue Sangiovese
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500