Barbaresco, Fausoni

Barbaresco, Fausoni

Små 1.5 ha ejer Sottimano af Fausoni-marken, der med sit indhold af både ler og kalksten på flot vis evner at kombinere power med elegance.

Her i den den fremragende årgang 2019 har Sottimano frembragt en af de mest elegante eksemplarer af Fausoni til dato. 

Marken ligger med en sydvest-vendt eksponering tæt på Neive by. Her producerer Sottimano ca. 4.500 flasker fra de ca. 50 år gamle vinstokke - alt afhængigt af årgangen. 

Som det er tilfældet med alle Sottimanos vine, dyrkes de efter nærmest hysteriske, økologiske principper med størst mulig respekt for naturen. Sottimano er ikke certificeret økologisk, men gør det som så mange andre "med hjertet" - og ikke for den omtale og det papirarbejde, det medfører. Derfor ingen sprøjtemidler - men hårdt arbejde i marken og kun tilsætning af et minimum af svovl, som i øvrigt kun sker i forbindelse med tapningen på flaske.

Vinificeringen sker med naturlig gæring og lang tids maceration, hvor mosten er i kontakt med drueskallerne igennem hele processen. Efterfølgende lagres vinen på fransk eg fra den legendariske fadproducent, Francois-Frères i Bourgogne, hvor af 10% er af ny afstamning.

2019-udgaven af Fausoni er en uhyre elegant og forfinet udgave fra denne kalkstensrige Cru.

Vinen folder sig storartet ud i næsen, hvor intense, kølige og nuancerede aromaer røde kirsebær, viol, hindbær, jordbær, balsamico, skovbund og kalk smyger sig op af glasset. 

Med nærmest burgundisk elegance følger smagen smukt op, hvor den smidige, uhyre rene og fløjslbløde røde frugt balancerer på et knivsæg med raspende syrefokus og et solidt tanninskelet. 

Dette er en mesterlig Barbaresco, der kan gemmes 10-20 år fra høståret - og som må kandidere til den største Fausoni, Sottimano hidtil har lanceret. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

915,-

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Azienda Agricola Sottimano
Årgang 2019
Varenr 2346236
Drue Nebbiolo
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500