Volpaia Chianti Classico Riserva

Volpaia Chianti Classico Riserva

Castello di Volpaias Chianti Classico Riserva var vinen, der med årgang 2015 blev nr. 3 på Wine Spectator top 100 liste i 2018, hvor første- og andenpladsen gik til vine, der minimum er tre gange så dyre.

Efterfølgeren fra årgang 2016 var på samme tårnhøje niveau, hvorfor den da også fik hele 97 point af WineSpectator. Herefter fulgte mere udfordrende årgange som 2017 og 2018, som faktisk også blev fulgt op med fremragende anmeldelser.

Kort sagt - vinene fra Castello di Volpaia bliver bare bedre og bedre. Og denne fra den fremragende årgang 2019 er i særdeleshed et klasse-eksempel herpå.

Chianti Classico Riserva er økologisk dyrket og kommer fra op til 50 år gamle vinstokke plantet på vinmarkerne Casavecchia, Casetto, Castellino, Campo a Prato, Pratolino, Santa Caterina, Santa Maria Novella, Vignavecchia, som er højtbeliggende fra 400-600 meters højde og syd-sydøst og -sydvest eksponeret. Castellino og Santa Maria Novella-markerne består hovedsageligt af ler, mens resten af markerne består af mere let jord med et stort indhold af sandsten. 

Vinen vinificeres med en startende koldmaceration og en længerevarende temperaturstyret gæring på stål, hvorefter vinen via underjordiske rør af rustfrit flyder ned i fadkælderen længere nede i byen. Her lagres den i 24 måneder på en kombination af store slavonske fade af ældre dato og fransk barrique.

Volpaias Chianti Classico Riserva er her i den fremragende årgang 2019 et brag af en sprød og lagringsværdig Chianti, som nærmest præsterer på samme tårnhøje niveau, som det var tilfældet med årgang 2016!

Vinen står med den klassiske røde og let transparente Sangiovese-kulør, mens den i næsen viser nuancerede og insmigrende aromaer af tranebær, kirsebær, viol, skovbund, tørrede krydderier, mineralitet og et diskret vaniljetouch.

Med slank og elegant Sangiovese-frugt ruller den blødt over tungen, hvor den viser sprællende syre, robust og fokuseret tanninsvirp samt en afslutningsvis lang, delikat eftersmag, som desuden vidner om struktur til længere tids lagring.

Et must-have på vinhylden for Sangiovese-freaks.


Bestil vinen og få leveret til din dør

149,-

599,-

Fakta

Land Italien
Område Toscana
Producent Castello di Volpaia
Årgang 2019
Varenr 2346636
Drue Sangiovese
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500