Brunello di Montalcino, Bramante Riserva

Brunello di Montalcino, Bramante Riserva

Årgang 2016 er den perfekte årgang i Toscana. Alt gik som det skulle, hvilket har resulteret i vine af ekstremt høj kvalitet og holdbarhed.

Brunello di Montalcino Bramante Riserva 2016 fra Sanlorenzo er en dedikation til Luciano Ciolfis bedstefar, som var grundlæggeren af vingården, hvorfor der er lagt uanede mængder af tanker, kærlighed og stolthed i netop denne vin.

Brunello di Montalcino Riserva Bramante har en ekstrem power og koncentration frembragt fra op til 40 år gamle vinstokke placeret på de bedste af Sanlorenzos sydvendte parceller i ca. 500 meters højde i den sydvestlige del af Montalcino. 

Al høst og den efterfølgende nænsomme selektering foregår ved håndkraft. Efter en let presning sker gæringen under temperaturstyring i rustfri stålkar, hvilket varer 25-30 dage.

I denne periode sker der flere gange remontage, hvilket vil sige, at mosten pumpes hen over skallerne. Den malolaktiske gæring sker på gamle fade, hvorefter vinen lagres sur lie i 36 måneder i brugte fade på 30-35 hl for at opnå optimal ligevægt. Efter flaskningen lagrer vinen yderligere 2-3 år, inden den frigives til salg.

Vinen står med en dragende rubinrød, let transparent farve og en højaromatisk næse med modne kirsebær, violer, tobak, skovbund og sød lakrids.

I munden er den kraftfuld og dyb i frugten med modne bær og delikate urter.

Syren er dirrende, og tanninerne giver den klassiske Sangiovese-kant, mens eftersmagen med imponerende længde understreger denne flotte Brunello Riserva.

Dette er en ekstremt lagringsdygtig vin, som med lethed holder 15 år i kælderen.


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.225,-

Fakta

Land Italien
Område Toscana
Producent Sanlorenzo
Årgang 2016
Varenr 2349936
Drue Sangiovese
Alkohol 15,5%
Flaskestørrelse 0,7500