Barbera d'Alba, Vigna Martina

Barbera d'Alba, Vigna Martina

Fra 3,5 hektar sydvendte vinmarker i ca. 380 meters højde kommer Grassos fabelagtige Barbera, som i seneste årgang 2020 blev belønnet med hele 94 POINT af The Wine Advocate.

Barbera-stokkene står plantet i kanten af Grassos sandholdige og kalkstensrige "Nebbiolo-Cru'er" med 4500 vinstokke per hektar med en alder på 40-70 år. 

Al høst sker ved håndkraft i slutningen af september og begyndelsen af oktober. Efterfølgende sorteres druerne først i marken og senere endnu en gang ved ankomsten til vineriet. Den efterfølgende gæring foregår i temperaturkontrollerede ståltanke med daglig omrøring. Efter endt gæring lagrer vinen i 18 måneder på franske barriques. Her i årgangen 1/3 nye, 1/3 -1 år gamle, 1/3 2 år gamle.

Efter aftapning på flaske lagrer vinen yderligere mindst 8 måneder, før den frigives til salg.

Vigna Martina er stor-charme-Barbera som viser intense, charmerende aromaer af røde kirsebær, hindbær, viol, lakrids og en stenet mineralitet.

Frugt-fyldigt og blødt smyger den sig elegant over tungen, før den klassiske, vibrerende "Barbera-syre" skaber saftighed og får mundvandet til at pible, mens finalen med både længde og en blød tanninkant skaber fokus og balance.

En bragende smuk udgave af Vigna Martina, som præsterer bedst 3-5 år efter høståret, men som sagtens kan gemmes længere.


Bestil vinen og få leveret til din dør

615,-

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Elio Grasso
Årgang 2021
Varenr 2360836
Drue Barbera
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 0,7500