Chianti Classico Riserva

Chianti Classico Riserva

Gagliolo Riserva er det perfekte spændingsfelt mellem letbenet, saftig Chianti Classico og high-end, kompleks Gran Selezione. Kombinationen af overvældende frugtintensitet og utallige komplekse lag er overvældende og fremavler en øjeblikkelig lyst til at udforske vinen yderligere.

Gagliole er en af Toscanas ældste ejendomme med et storslået ry og rygte. Bag Gagliole, som det kendes i dag, står tre generationer af familien Bär-Bettschart med Monika og Thomas i spidsen. De kalder selv Gagliole for ”the land of dreams” - et sted, hvor drømme og ambitioner flyder frit, og hvor man hver årgang stræber efter at gøre det bedre end sidst. Denne indstilling har også smittet af på familiens fokus på biodiversitet og økologi, hvilket har ført til en økologisk certificering og en visuel manifestation i form af et hav af farverige roser og markblomster i de cypress indhyllede vinmarker.

Vinstokkene til Gagliolo Chianti Classico Riserva er placeret på en af de højest beliggende vinmarker i Conca d’Oro i Panzano. Denne høje placering bidrager til en eminent og vibrerende syre og raffineret elegance. Efter manuel indhøstning og sortering af de afstilkede druer, gæres Riserva’en i stålfade og efterfølgende lagret 10 måneder på små brugte franske fade. Slutteligt tilbringer vinen yderligere 5 måneder på cementtanke.

Gaglioles Chianti Classico Riserva 2020 har en intens rubinrød farve med smuk violet kant.

Klassisk Sangiovese-parfume danser op af glasset med noter a sorte kirsebær, røde blommer, tørrede krydderurter, balsamico og violer.

I munden fremstår vinens tanniner silkebløde, og syren mærkbar, men afstemt.

En helstøbt Riserva, der i den grad rummer både lethed og kompleksitet.  


Bestil vinen og få leveret til din dør

640,-

Fakta

Land Italien
Område Toscana
Producent Gagliole
Årgang 2020
Varenr 2365736
Drue Sangiovese
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500