Finca Genoveva Caíño

Finca Genoveva Caíño

Små 2.000 flasker laves der af denne sjældne, spanske rødvin frembragt fra den legendariske ”Genoveva-mark”, hvor Forjas del Salnés også laver deres ikoniske Albariño-vin (Leirana Genoveva) fra op til hele 200 år gamle vinstokke!

Nu har vi endeligt fået mulighed for at sælge denne svævende og lavalkoholiske rødvins-pendant, som er lavet på tudsegamle Caiño-stokke dyrket efter økologiske principper (dog ikke økologisk certificeret). En stor andel af vinstokkene er faktisk plantet helt tilbage i år 1862!

Forjas del Salnés holder til i Rias Baixas' køligste subregion ”Val Do Salnes”, hvor gennemsnitstemperaturen fra april til oktober ligger omkring de 16 grader - og der årligt falder mere end 1½ meter regn! Området er derfor langtfra det solbrændte landskab, som mange forbinder med Spanien.

Manden bag Forjas del Salnés hedder Rodrigo Méndez, der af verdens førende vinmedier regnes for den ypperste producent i Rias Baixas.

Al høst på den granitholdige og veldrænende Genoveva-mark foretages i hånden med en efterfølgende nænsom sortering. Druerne afstilkes og gæringen starter naturligt med en 15 dage lang maceration. Slutteligt lagrer vinen på neutrale 1500 liters egetræsfade.

Folk med hang til silkebløde, stenede Musigny-vine vil juble, når de smager denne elegante og knivskarpe Genoveva Caiño, hvis pris nærmest forekommer latterlig lav i forhold til de mere ikoniske Bourgogne-vine.

Javel, vinen er sin egen og jo slet ikke lavet på Pinot Noir (og de færreste finder den nok i øvrigt billig) - men stilen, mineraliteten og den dansende lethed får vinen helt op på den rødfrugtede nørdeskala, hvorfor Zinfandel-elskere nok ikke behøver at læse videre!

Vinen åbner med rene, finesserige og rødfrugtede aromaer af jordbær, tranebær, skovbund, krydderurter og våde sten.

I smagen danser frugten med svævende lethed over tungen, mens den skarpt fokuserede syre får mundvandet til at drive, før eftersmagen med tyngde, længde og sprød mineralitet afslutter denne fint balancerede og uhyre elegante tænkevin.


Bestil vinen og få leveret til din dør

690,-

Fakta

Land Spanien
Område Galicien
Producent Bodegas Forjas Del Salnes
Årgang 2018
Varenr 3085536
Drue Caíño
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,7500