Matilda Nieves

Matilda Nieves

Fra op til 60 år gamle Mencia-stokke plantet på de skifer- og granitholdige, stejle og ufremkommelige skråninger i Ribeira Sacra kommer denne sprøde og ”levende” spanske rødvin.

Her er ikke tale om overgjort spansk ”marmelade” - men en derimod lavalkoholisk letløber-vin, som brillerer med ynde frem for power.

Ribeira Sacra er ubeskriveligt smukt og ubeskriveligt barskt. På nærmest Côte Rotie-agtig vis skråner vinmarkerne med uhyggelige hældninger op fra Miño-floden. Også derfor består alt arbejde i marken da også af den hårde, manuelle slags. Adgang til vinmarkerne foregår typisk via små stier - og i enkelte tilfælde udelukkende via floden med båd!

Al høst er derfor foretaget med håndkraft i 20 kg bokse, hvorefter de er fragtet til vineriet hurtigst muligt. Druerne sorteres igen ved ankomsten til vineriet, hvorefter de afstilkes og gærer under temperaturkontrollerede forhold på stål. Slutteligt lagres vinen på stål inden frigivelsen. 

Matilde Nieves er en spændende og tildels ”funky” sag, der på en måde kan minde om en blanding af stor Beaujolais, Pinot Noir og kølig Nord-Rhône.

Vinen stråler fra glasset med rødfrugtede, friske aromaer af kirsebær, ribs, viol, lakrids, rosmarin og knuste sten.

I munden danser vinen med struttende frisk frugt elegant og let over tungen i smuk kombination med spjættende syre og et diskret tannin-svirp, hvorfor helhedsindtrykket forekommer saftigt, afbalanceret og smukt fokuseret.

En stor-charmør af en spansk rødvin til en latterligt lav pris (hvis man da vel at mærke er til letløber-vin!).


Bestil vinen og få leveret til din dør

95,-

390,-

Fakta

Land Spanien
Område Galicien
Producent Bodegas Rectoral de Amandi
Årgang 2020
Varenr 3133036
Drue Mencia
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500