ROC

ROC

På trods af at ROC med årgang 2010 var vinen, der startede Veronica Ortegas vineventyr i Bierzo, produceres der stadig meget beskedne mængder af denne ”kølige” og elegante fremtoning af Mencia. ROC laves nemlig stadig fra de to sanddominerede parceller i Valtuille de Abajo - El Couso og La Rata, som står plantet med 100 år gamle Mencia-stokke. Dertil er der tilsat et skvæt Palomino og Doña Blanca.

Veronica Ortega er opvokset i Cadiz og har fået lærdom fra Priorat - under vingerne af berømtheder som Alvaro Palacios og Daphné Glorian (Clos Erasmus). Efterfølgende hos Burn Cottage i Central Otago, dernæst i Bourgogne – hos Comte Armand og selveste Romanée Conti og desuden som vinmager hos Domaine Combier i det nordlige Rhône. I Bierzo startede hun med hjælp fra Raúl Perez – nu laver hun sine egne vine.

Hendes filosofi er klar; en biodynamisk tilgang i marken, udelukkende naturgæring, typisk stor andel af helklaser for de røde, lagring på gamle/neutrale kæmpefade og/eller amphora og med et svovlforbrug, der nærmer sig ”naturvinsgrænsen”.

Resultatet er naturlige og usminkede vine, der på en rasende ren måde udtrykker Mencia og Godello - fra Bierzo! Vine, der bør opleves. Vine, der hører til de mest elegante Bierzo-vine, vi til dato har smagt. Feminine, delikate, lav-alkoholiske og med en ubeskrivelig renhed i frugten. Terroirtro vine med finesse og nerve.

ROC er 100% helklasegæret (spontant) i 5.000 liters åbne træfade og gennemgået en lang maceration med blid ekstraktion. Slutteligt er vinen lagret på brugte 228 liters fade i 14 måneder og gennemgået en let filtrering inden tapning.

Under 5.000 flasker er der her i årgang 2020 produceret af Veronica Ortegas ”signatur-vin”, som bare altid demonstrerer, hvordan elegant Mencia kan smage.

ROC oser af røde kirsebær, modne jordbær, viol, lakrids, urter, the og en mineralsk undertone. Munden følger smukt op, hvor lagfyldt, fløjlsblød og klinisk ren frugt forenes med spændstig syre, bløde tanniner og en særdeles lang og stenet finale.

En imponerende smuk, fokuseret og lagringsværdig Mencia, der bør lagres et par år fra høståret – og som kan minde om en stor Bourgognes møde med en ”kølig” top-vin fra det nordlige Rhône!


Bestil vinen og få leveret til din dør

660,-

Fakta

Land Spanien
Område Bierzo
Producent Veronica Ortega
Årgang 2020
Varenr 3158536
Drue Mencia, Palomino, Doña Blanca
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500