Finca Genoveva Caíño

Finca Genoveva Caíño

Små 2.000 flasker laves der af denne sjældne, spanske rødvin frembragt fra den legendariske ”Genoveva-mark”, hvor Forjas del Salnés også laver deres ikoniske Albariño-vin (Leirana Genoveva) fra op til hele 200 år gamle vinstokke!

En svævende og lavalkoholiske rødvins-pendant til den eftertragtede Albariño fra samme mark. Denne dog lavet på tudsegamle Caiño-stokke dyrket efter økologiske principper (dog ikke økologisk certificeret). En stor andel af vinstokkene er faktisk plantet helt tilbage i år 1862!


Rodrigo Mendez ved en af de gamle vinstokke på "Finca Genoveva".

Forjas del Salnés holder til i Rias Baixas' køligste subregion ”Val Do Salnes”, hvor gennemsnitstemperaturen fra april til oktober ligger omkring de 16 grader - og der årligt falder mere end 1½ meter regn! Området er derfor langtfra det solbrændte landskab, som mange forbinder med Spanien.

Manden bag Forjas del Salnés hedder Rodrigo Méndez, der af verdens førende vinmedier regnes for den ypperste producent i Rias Baixas.

Al høst på den granitholdige og veldrænende Genoveva-mark foretages i hånden med en efterfølgende nænsom sortering. Druerne afstilkes og gæringen starter naturligt med en 15 dage lang maceration. Slutteligt lagrer vinen på gamle 1500 liters foudre i ca. 24 måneder.

Folk med hang til silkebløde, præcise og mere "stenede" topkvaliteter fra Bourgogne vil juble, når de smager denne elegante og knivskarpe Genoveva Caiño, hvis pris nærmest forekommer latterlig lav i forhold til de mere ikoniske Bourgogne-vine.

Javel, vinen er HELT sin egen og bør reelt set ikke sammenlignes med Pinot Noir (og de færreste finder den nok i øvrigt billig) - men stilen, mineraliteten og den dansende lethed får vinen helt op på den rødfrugtede nørdeskala, hvorfor Zinfandel-elskere nok ikke behøver at læse videre!

Her i årgang 2020, som vel er en af de største udgaver af vinen til dato, præsterer vinen på tårnhøjt niveau med et nøk mere intensitet, end det var tilfældet i årgang 2019.

Vinen åbner med rene, finesserige og rødfrugtede aromaer af jordbær, tranebær, skovbund, krydderurter, peber og våde sten.

I smagen danser frugten med svævende lethed over tungen, mens den skarpt fokuserede syre får mundvandet til at drive, før eftersmagen med tyngde, længde og sprød mineralitet afslutter denne fint balancerede og uhyre elegante tænkevin.


Bestil vinen og få leveret til din dør

690,-

Fakta

Land Spanien
Område Galicien
Producent Bodegas Forjas Del Salnes
Årgang 2020
Varenr 3166136
Drue Caíño
Alkohol 12,0%
Flaskestørrelse 0,7500