Fuerza Bruta

Fuerza Bruta

Sølle 3.000 er der her i årgangen produceret af denne enestående Garnacha (Grenache), som virkelig demonstrerer, hvor elegant Grenache-druen kan fremtræde. 

Fuerza Bruta blev i vores første årgang (2020) vel modtaget af anmelderne:

★★★★★ | Gastro
'Stilen er rødfrugtet, så det basker, ja, så det stritter. Endnu mere juicy end Comando G...'

96 POINT | Houlberg
'Smagen er let som Pinot Noir, læskende, saftigt og bondsk som Gamay samt elegant som burgundiske vine … meget moderne, lys, fin, sart, feminin og æterisk, nærmest overjordisk.'

93 POINT | Parker
'...very good freshness, but it has clout and structure with the balance and the stuffing to last.'

2021 er en smuk efterfølger. Selvom årgangen var en udfordrende en af slagsen med lave høstudbytter, har vinen vist sig at levere en uovertruffen elegance med nærmest vægtløs frugt. Vel at mærke for de seriøse producenter, der med kvalitet for øje, har selekteret benhårdt.
Derfor er vi da også kun blevet tildelt uhyre få flasker her i årgangen. 

Fuerza Bruta er en enkeltmarksvin (Paraje), der kommer fra de granitholdige jorde ved breden af Alberche-floden ved Aldea del Fresno. Her bidrager de op til 90 år gamle vinstokke til denne finesserige og helt ”Pinot-agtige” udgave af en Garnacha.

A Pie de Tierra blev en realitet tilbage i 2015 da de dengang to (vin- og ønologistuderende) i Madrid besluttede at drive Davids allerede familiearvede vinmarker i Méntrida som et fælles projekt.-

David havde før arbejdet med vin, mens Aitor Paul er uddannet sommelier med egen vinbutik i Madrid.

Vininspirationen kommer fra det hæderskronede Comando G, som David arbejdede hos lige efter sine studier, og hvis vinstil de begge har stor begejstring for. Dvs. at man også her kan finde den elegante, rødfrugtede og ”jordbær-agtige” Garnacha-stil, som de højtbeliggende sand- og granitholdige marker i Sierra de Gredos kan frembringe så flot, når vinen ikke overgøres.

Og det gør den absolut ikke her, hvor de gamle vinstokke dyrkes ud fra en biodynamisk filosofi og vinen vinificeres på naturlig vis med brug af spontangæring med en stor andel hele klaser (her 100%!), længerevarende maceration (her 2.000 liters kastanjefade) og udelukkende lagring på brugte kæmpefade.

Fuerza Bruta folder sig smukt ud i næsen med både intensitet og elegance, hvor aromaer af jordbær, røde kirsebær, krydderier, the, hø og våde sten vælter op af glasset.

I munden smyger frugten sig slankt og elegant over tungen, mens den levende og spjættende syre skaber friskhed og lyst til endnu et glas.

En nørdet, letdrikkelig og sprød Garnacha, som på ingen måde bliver banal.


Bestil vinen og få leveret til din dør

110,-

445,-

Fakta

Land Spanien
Område Sierra de Gredos
Producent A Pie de Tierra
Årgang 2021
Varenr 3170236
Drue Garnacha
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500