Quinta do Pego Vinhas Velhas

Quinta do Pego Vinhas Velhas

Quinta do Pégo Vinhas Velhas 2015 er produceret af den sydafrikanske vinmager Wouter Pienaar.. Druerne til denne elegante rødvin er dyrket på Quinta do Pégo-ejendommen, som ligger på venstre side af Dourofloden i Dourodalen i Portugal. Quinta do Pégos jord er klassificeret i gruppe A. Høstudbyttet er lavt, og druerne er høstet ved den optimale modenhed. Alle vindruer og oliven på Quinta do Pégo er certificeret som bæredygtigt landbrug i henhold til PRODI-principper for integreret produktion. Blandt flere parametre indebærer dette at vedligeholde økosystemers stabilitet eksempelvis i form af sund jordbund og rent vand, at bevare naturlige ressourcer og dyreliv samt at fremme biodiversitet.

Druerne til denne elegante rødvin er dyrket på Quinta do Pégo-ejendommens ældste vinmark, hvor de meget gamle vinstokke med druerne Touriga Nacional, Touriga Franca og Sousão har leveret helt fantastiske druer af exceptionel høj kvalitet til denne helt unikke vin. Høstudbyttet er lavt, og druerne er høstet ved den optimale modenhed.

Vinen er på traditonel portugisisk manér fodtrådt i lagars og har været lagret 15 måneder på nye franske egetræsfade. Derefter har vinen været lagret på flasken inden frigivelsen.

Det er en utrolig elegant rødvin med attraktiv dybrød farve, intens frugtduft, elegant, frisk og fyldig frugtsmag med et velintegreret strejf af egetræ, bløde tanniner samt en lang og behagelig eftersmag. Alt dette tilsammen tegner godt for vinens henlægningspotentiale.

Det er en helt ekstraordinær rødvin, som helt sikkert vil udvikle sig ved yderligere henlægning - og den er kun produceret i et begrænset antal. Nyd den nu eller gem den til den helt rigtige lejlighed.

Denne unikke og velstrukturerede vin er særdeles velegnet til f.eks. vildt, røde bøffer, okse- og kalvekød samt diverse oste.

Da vinen ikke er filtreret, vil der med tiden helt naturligt kunne opstå depôt, hvorfor dekantering kan anbefales.


Bestil vinen og få leveret til din dør

899,-

Fakta

Land Portugal
Område Douro
Producent Quinta do Pégo
Årgang 2015
Varenr 4068736
Drue Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousão
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 0,7500