Spätburgunder Hinter Winkeln GG

Spätburgunder Hinter Winkeln GG

På den famøse udslukte vulkan Kaisersthul ligger marken Hinter Winkeln med en placering syd for Achkarren.

Marken ligger i 230 meters højde med en stigning på 40% lige bag en bjergtunge, som skygger for solen i morgentimerne, hvorfor druerne først får sol senere på dagen. Jordbunden indeholder store mængder af vulkanske aflejringer. Dette tvinger vinstokkene til at søge dybt for at finde næring, og det gør, at høstudbyttet bliver naturligt lavt.

Men som resultat belønnes man med disse terroirtro og finesserige vine. Især her hos Weingut Michel, hvor Josef og Cornelia Michel har ansvaret for ejendommen, hvis vine frembringes efter burgundisk inspiration.

Al høst foregår ved håndkraft i starten af september måned, hvorefter druerne er nænsomt selekteret i både mark og ved ankomsten til vineriet. Vinen gæres på ståltanke og lagrer herefter i 12 måneder på franske fade, hvoraf 1/3 er nye og 2/3 brugt for anden gang.

Weingut Michels røde topvine er fabelagtige enkeltmarksvine fra det fantastiske terroir. Denne kommer fra GG’en Hinter Winkeln. Det er en kæmpe vin, der kan hamle op med de helt store Bourgogne-vine.

Indsmigrende og intenst folder aromaerne sig smukt ud med røde hindbær, jordbær, tranebær, viol, skovbund, vanilje, nelliker og flintesten.

I munden er frugten fyldig og alligevel svævende elegant, mens den stålsatte, ungdommelige syre, velsmurte tannin og sprøde mineralitet balancerer denne mesterlige Spätburgunder med ynde.

Fadet fornemmes i afslutningen, hvor fadnoterne folder sig smukt ud og indkapsler den røde frugt.

Dette er ultra seriøs Spätburgunder fra øverste hylde, som bør nydes 5-10 år fra høståret af det store Bourgogne-glas!


Bestil vinen og få leveret til din dør

185,-

739,-

Fakta

Land Tyskland
Område Baden
Producent Weingut Michel
Årgang 2020
Varenr 4254536
Drue Spätburgunder
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500