Riesling Trocken, Kiedrich Gräfenberg GG

Riesling Trocken, Kiedrich Gräfenberg GG

Robert Weils Gräfenberg er en mesterlig, tør GG, som hører til blandt Rheingaus allerstørste tørre udgaver. 

Med en historie, der kan dateres helt tilbage til 1867, er Robert Weil en af tysk vins ikoniske vinproducenter. Ikke kun pga. historien, men også pga. vinhusets filosofi om en perfektionistisk tilgang til at levere den ypperste kvalitet.

Det er vine, som brillerer med en imponerende kombination mellem frugtfylde og sitrende syre. Vine, hvor fokus og koncentration forenes til det ypperste - og vine, der år efter år topanmeldes af en bred vifte af anmeldere.

Fra og med denne årgang 2020 frigives Gräfenberg nu senere end Weils andre tørre vine. 

Vinen er frembragt fra Gräfenberg-marken. En unik, sydvestvendt, stenrig skråning med en stigning på op mod 60%, der med sit store indhold af skifer og grus er særdeles veldrænende og som skaber imponerende vine, som både rummer koncentration, fokus og udtalt mineralitet.


Kiedricher Gräfenberg

Al høst og selektering sker selvfølgelig ved håndkraft, hvorefter gæringen starter naturligt. Efterfølgende vinificeres vinen i store, gamle egetræsfade. 

Kiedrich Gräfenberg 2021 er en monumental og uhyre fokuseret tysk Riesling, som må betegnes som en af årgangens allerstørste tørre Riesling-vine.

Vinen åbner med klare, elegante og stenede aromaer af citrus, lime, mirabelle, hvide blomster og knuste sten, mens den i smagen med både fylde og fokus virkelig demonstrerer sit sande jeg.

For selvom vinen viser imponerende koncentration, står den med sin skærende syre alligevel slankt.

Eftersmagen varer ved i evigheder og afslutter med en saltet, mineralsk præcision denne mesterlige Riesling. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

875,-

Fakta

Land Tyskland
Område Rheingau
Producent Weingut Robert Weil
Årgang 2021
Varenr 4259136
Drue Riesling
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500