DOM Pinot Noir

DOM Pinot Noir

Daniel Fries’ røde top-Pinot er en fabelagtig og lagringsværdig Pinot, der virkelig får minderne frem om stor Bourgogne.

Vinen kommer fra en stejl, skiferholdig parcel med gamle vinstokke, hvor høstudbytterne helt naturligt er uhyggeligt lave. Sammenholdt med Daniels mål om den ypperste kvalitet produceres der så ganske få flasker af denne, hvorfor vi kun får tildelt særdeles få flasker.

Daniel Fries laver vine på sin egen kompromisløse og terroirtro måde med fokus på det benhårde arbejde i marken (her EKSTRA hårdt), respekt for naturen og en særdeles traditionel tilgang til vinificeringen, hvor vinene fx spontangæres og for størstedelens vedkommende lagres på stål eller neutrale træfade. Inspirationen kommer fra både Bourgogne, Oregon og Baden, hvor Daniel på trods af sin stadig beskedne fødselsdato allerede har høstet erfaring.

Denne gærer med en andel hele klaser og lagrer efterfølgende på barrique, hvor en andel er nye. 

Daniel er endnu et eksempel på en ung generation, som overtager forældrenes vingård for derefter at sætte et betydeligt aftryk på vinens kvalitet.

Dette blev også bemærket, da det respekterede tyske vinmagasin Vinum tildelte Daniel Fries titlen som årets højdespringer (Aufsteiger des jahres) i 2021 blandt mere end 1.000 andre vinbønder. 2021 var desuden første årgang, hvor Daniel havde ansvaret for gården, hvilket ikke just gør anmærkningen mindre bemærkelsesværdig.

Daniels DOM Pinot Noir oser på nuanceret vis fra glasset med aromaer af røde kirsebær, røde hindbær, jordbær, lakrids, kydderurter og flint.

I munden smyger frugten sig delikat og silkeblødt over tungen, mens den kølige, rene frugt på smuk vis balanceres af en spjættende syre, velsmurte tanniner og en lang, stenet finale, der giver stor lyst til endnu et glas.

En sjælden og helt enestående Pinot Noir, som bør nydes ved 15-16 grader - og som sagtens kan lagres 5-10 år fra høståret.


Bestil vinen og få leveret til din dør

765,-

Fakta

Land Tyskland
Område Mosel
Producent Weingut Fries
Årgang 2021
Varenr 4264636
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500