Gabriëlskloof, Landscape Series, Syrah on Shale

Gabriëlskloof, Landscape Series, Syrah on Shale

Det er ikke uden grund, at winemaker Peter-Allan Finlayson blev kåret som "winemaker of the year" i Tim Atkins store rapport om Sydafrika i 2021. For det arbejde han har gjort her hos Gabriëlskloof, hvor han for alvor har bevist, at man i Sydafrika sagtens kan frembringe særdeles elegante vine, er ganske enestående.

Med to forskellige Syrah i Gabriëlkloofs Landscape-serie ønsker vinmager Peter-Allan Finlayson at udtrykke forskelligheden af Syrah fra to forskellige terroirs. For at lave sammenligningen "europæisk" kan man sige, at broderen Sandstone hælder til den elegante, ”Côte-Rôtie-agtige” stil, mens denne ”Syrah on Shale” med større koncentration bevæger sig mod den ”Hermitage-agtige” stil.

Javel, vinene er deres egne - men minder med deres elegante og mineralske stil i høj grad om de eftertragtede vine fra det nordlige Rhône.

Vinene fra Gabriëlskloof er generelt ensbetydende med elegance og balance. Det er friske og fokuserede vine, som hverken er overgjort af fad eller højoktans-alkohol. En stil, som allerede to år efter ”Landscape-seriens” fødsel blev belønnet med titlen som ”Årets rødvinsfund” for deres Cabernet Franc af ingen ringere end den anerkendte Master of Wine-anmelder Tim Atkins - og de senere år har også Decanter tildelt serien topratings.

Al høst og den nænsomme selektering er selvfølgelig foregået ved håndkraft, hvorefter vinen har været igennem en kortvarig koldmaceration. Efterfølgende er den spontangæret med ca. 50% hele klaser og sidenhen lagret i 18 måneder på en kombination af 90% 500l gamle fade og 10% nye franske fade.

Syrah on Shale er en givende, skarp og mineralsk Syrah, som brillerer med både power og ynde.

Vinen folder sig smukt ud med intense aromaer af hindbær, blåbær, lavendel, kanel, krydderurter, lakrids, røg og våde sten.

Smagen følger smukt op, hvor den elegante og alligevel dybe frugt smyger sig over tungen, mens de faste, fokuserede tanniner og udtalte syre sikrer en enestående balance.

En fast, givende og kølig Syrah med et solidt henlæggelsespotentiale.


Bestil vinen og få leveret til din dør

599,-

Fakta

Land Sydafrika
Område Walker Bay
Producent Gabriëlskloof
Årgang 2019
Varenr 5666736
Drue Syrah
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500