Niel Bester Signature Blend

Niel Bester Signature Blend

Signature Blend er kombinationen af fem forskellige druer, som normalt høstes samtidig og efterfølgende gærer og lagrer sammen (et field blend). Men fordi modningen var ujævn i 2020, blev druerne høstet, gæret og lagret forskudt i stedet for sammen. Efterfølgende strikkede Niel vinen sammen til et Bordeauxblend, som nu får englene til at synge.

Niel er manden bag kæmpe-succesen Plaisir de Merle, men nu har han skabt en serie af vine i eget navn.

Niels kendetegn er evnen til at bevare en enestående elegance i vine med power og stor frugt. Cabernet Sauvingnon’en er en manifestation af det talent, som har gjort Niel til en af de dygtigste kældermestre i Sydafrika.

Det er ikke uden grund, at Niel arbejder med Bordeaux-druerne Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. Han blev nemlig tidligt i sin karriere taget under vingerne af den daværende direktør for selveste Château Margaux, Paul Pontallier.

Vinmarkerne er placeret i Paarl ved Simonsberg-mountain, hvor en granitholdig og veldræneret jordbund skaber fundamentet for succes med druerne kendt fra Bordeaux: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot. Trods vame dage køles vinmarken ned af skyggen fra bjerget, som er med til at forlænge vækstsæsonen, hvilket skaber druer med flot balance i syre og frugt. 

De forskellige vine lagrer på en kombination af nye franske fade (55%) og brugte fade i 14 måneder før den endelige blanding finder sted. Slutteligt lageres det færdige blend i 4 måneder på brugte fade. 

Farven er dyb mørkerød med et violet skær. Op ad glasset strømmer noter af mørke bær som solbær, brombær og sorte kirsebær. Dernæst viser noterne af vanilje, krydderier og cedertræ sig, og passer vinen smukt ind. Tanninerne er modne og pakkes ind af den kompakte frugt samt afstemte alkohol. Hele pakken balanceres af en fin syre-rygrad, der retter vinen på. Vinen kan lagres ca. 8 år fra høståret.  


Bestil vinen og få leveret til din dør

110,-

450,-

Fakta

Land Sydafrika
Område Paarl
Producent Niel Bester
Årgang 2020
Varenr 5669336
Drue Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Merlot, Shiraz
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 0,7500