Gabriëlskloof, Landscape Series, Elodie Chenin Blanc

Gabriëlskloof, Landscape Series, Elodie Chenin Blanc

Uhyre beskedne mængder produceres der af denne bragende smukke Chenin Blanc frembragt fra 40-50 år gamle, økologisk dyrkede (dog ikke certificeret) og lavtydende bush wines i Swartland og Durbanville. Nærmere betegnet Nuwedam- Nuweland- og Uitvlug Vineyard i Swartland og Contermanskloof Vineyard i Durbanville.

Dette er vinen, der i årgang 2019 blev ”Wine Of The Year” i Tim Atkins rapport om sydafrikansk vin - og som i årgang 2020 fik 96 point af både Tim Atkin og i Decanter. År efter år høster vinen flotte anmeldelser af den simple årsag, at den er ekstremt velorkestreret og balanceret med stor intensitet og typicitet. 

Den så ærkeklassiske og undervurderede druesort præsterer her på så tårnhøjt niveau, at vinen må betegnes som en af Sydafrikas absolutte Chenin Blanc-stjerner.

Vinene fra Gabriëlskloof er generelt ensbetydende med elegance og balance. Det er friske og fokuserede vine, som hverken er overgjort af fad eller højoktans-alkohol. En stil, som allerede to år efter ”Landscape-seriens” fødsel blev belønnet med titlen som ”Årets rødvinsfund” for deres Cabernet Franc af ingen ringere end den anerkendte Master of Wine-anmelder Tim Atkins - og de senere år har også Decanter tildelt serien topratings.  

Al høst og den nænsomme selektering er selvfølgelig foregået ved håndkraft, hvorefter vinen nænsomt er helklase-presset. Efter nogle timers skindkontakt er mosten flyttet til gamle 400 – 500 liters egetræsfade, hvor den spontangæres og sidenhen lagres indtil tapning. 

Elodie er en mesterlig øjenåbner af en sydafrikansk Chenin Blanc.

Osende fra glasset med nærmest burgundisk finesse åbner den med aromaer af æbler, stenfrugter, nødder, brød, salt og knuste sten.

Smagen følger med en kombination af autolyse-cremet viskositet, ren og fyldig frugt, let bitterhed og spændstig syre smukt op, før eftersmagen med såvel længde som knasende sprødhed afslutter denne herlige Chenin Blanc, der er helt sin egen - men som alligevel vil overraske Bourgogne-freaks.


Bestil vinen og få leveret til din dør

130,-

520,-

Fakta

Land Sydafrika
Område Walker Bay
Producent Gabriëlskloof
Årgang 2022
Varenr 5669736
Drue Chenin Blanc
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500